Δάκρυα και οργή από τον Κάβανο στην κατάθεσή του: «Καταστρέφετε το καλό μου όνομα και την οικογένειά μου»

Δάκρυα και οργή από τον Κάβανο στην κατάθεσή του: «Καταστρέφετε το καλό μου όνομα και την οικογένειά μου»

Σήμερα η «ώρα της κρίσης» για τον δικαστή, όσον αφορά στην επικύρωση του διορισμού του από τον Τραμπ - Στο πλευρό του Κάβανο η σύζυγος και τα παιδιά του - Αναβολή της ψηφοφορίας μέχρι να γίνει έρευνα από το FBI ζητούν αμερικανικές ενώσεις

kavanaugh
Σε ρωσική ρουλέτα εξελίσσεται για τον Τραμπ η πολύκροτη υπόθεση Κάβανο αφού το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την υποψηφιότητα του δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν ασφυκτικά για να υπάρξει γρήγορα απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την ώρα που αμερικανικές ενώσεις ζητούν την αναβολή της ψηφοφορίας καλώντας το FBI να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο Κάβανο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από την πανεπιστημιακό Φορντ και άλλες γυναίκες, είχε γερή ομάδα υποστήριξης στη διάρκεια της κατάθεσης του στη Γερουσία. Η οικογένειά του ήταν συνεχώς στο πλευρό του.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, είχε τη σύζυγό του Άσλεϊ, η οποία καθόταν πίσω του κι έδειχνε εμφανώς προσβεβλημένη. Τα δάκρυα του Κάβανο άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια του όταν ανέφερε την μητέρα του, την αδερφή του κι αργότερα τον πατέρα του.

H σύζυγος του εφέτη, Άσλεϊ Κάβανο στη χθεσινή ακρόαση

ford-gerousia-2
Κλείσιμο





Ο αντιπρόεδρος του Facebook σε θέμα πολιτικής διεθνών θεμάτων, Τζόελ Καπλαν ήταν κι αυτός στο πλευρό του συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λόρα, η οποία είναι οικογενειακή φίλη της οικογένειας Κάβανο.

Οι δακρύβρεχτες καταθέσεις του εκλεκτού υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο Κάβανο και της Φορντ που τον κατηγορεί για βιασμό πριν από 36 χρόνια έδωσαν έναν δραματικό τόνο στην υπόθεση που συγκλονίζει την αμερικανική πολιτική σκηνή τις τελευταίες ημέρες.

Tην ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος διατυμπανίζει την αθωότητα του Κάβανο καλώντας τους βουλευτές να του δώσουν την ψήφο τους η ένωση «Αmerican Bar Association» ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας μέχρι να ολοκληρωθεί η η έρευνα του FBI.

Ο Τραμπ ζήτησε από τη Γερουσία - όπου η Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία - να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά του.





Τα δάκρυα κύλισαν στα μάτια του Κάβανο την ώρα που κατέθετε ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσία όπως και τα δάκρυα της καθηγήτριας Πανεπιστημίου Κριστίν Μπλέιζι Φορντ.

Στη εννιάωρη κατάθεσή του ο Κάβανο μίλησε εκτενώς για την καριέρα του και την οικογένειά του, τονίζοντας ότι «ποτέ κανείς δεν τον κατηγόρησε για οποιουδήποτε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ο Κάβανο δεν αμφισβήτησε ότι η 51χρονη καθηγήτρια Φορντ μπορεί πράγματι να έπεσε θύμα επίθεσης, αλλά όχι από αυτόν. Μάλιστα δάκρυσε, όταν είπε ότι η κόρη του τον παρότρυνε «να προσευχηθούν για αυτήν τη γυναίκα». Επισήμανε επίσης τα κενά στην κατάθεση της καταγγέλλουσας ενώ, όπως είπε, ο ίδιος έχει δώσει στην επιτροπή της Γερουσίας τα ημερολόγια του την εποχή εκείνη, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι δραστηριότητές του.

Η καταγγέλλουσα, Κριστίν Φορντ


ford-gerousia



Χαρακτηρίζοντας «εθνικό όνειδος» τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες σε βάρος του, επέμενε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Ανώτατο Δικαστήριο. «Κανείς δεν θα με κάνει να αποσυρθώ από αυτή τη διαδικασία» είπε οργισμένος. «Ίσως να με νικήσετε στην τελική ψηφοφορία, αλλά δεν θα με κάνετε ποτέ να ρίξω λευκή πετσέτα, ποτέ», είπε. Χαρακτήρισε «τσίρκο» τα όσα συμβαίνουν και «συκοφαντίες» της τελευταίας στιγμής τις κατηγορίες σε βάρος του που έχουν ως σκοπό να τον τρομάξουν και να τον αναγκάσουν να αποσυρθεί.

«Αυτή η ιστορία κατέστρεψε την οικογένειά μου και το καλό μου όνομα» είπε, υπό το βλέμμα της συζύγου του που καθόταν ακριβώς πίσω του.

Μόλις ο Κάβανο έδωσε τον όρκο του, επεσήμανε ότι η οικογένειά του και το όνομά του καταστράφηκαν από τις κατηγορίες σε βάρος του.Τόνισε ότι δεν βρισκόταν όπου, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε νωρίτερα η Φορντ, είχε προσπαθήσει να τη βιάσει, προσθέτοντας ότι η μακριά σειρά κατηγοριών σχεδιάστηκε για να τον εκφοβίσει και να τον βγάλει από τη διαδικασία.

Ο υποψήφιος δικαστής ισχυρίστηκε ουκ ολίγες φορές ότι είναι αθώος κι ότι δεν διέπραξε αυτό το αδίκημα ούτε έναντι της Φορντ ούτε έναντι οιασδήποτε άλλης. Υποστήριξε ότι κανένας δεν τον κατηγόρησε για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε όλη την σταδιοδρομία του. Παραδέχθηκε επίσης ότι στο παρελθόν έπινε πολλές μπύρες, αν και δεν έχανε τις αισθήσεις του. Επιπλέον υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εναντίον του συνιστούν ένα προμελετημένο πολιτικό πλήγμα.




Η δακρύβρεχτη κατάθεση της Κριστίν Μπλέιζι Φορντ

Με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια η καθηγήτρια Φορντ δήλωσε ενώπιον της σχετικής επιτροπής στη Γερουσία ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Κάβανο πριν από 36 χρόνια. «Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή ήθελα να έρθω. Είμαι τρομοκρατημένη. Βρίσκομαι εδώ γιατί θεωρώ καθήκον μου, ως πολίτη, να πω την αλήθεια». Υποστήριξε επίσης την απόφασή της να μιλήσει δημοσίως για τη βαρύτατη καταγγελία της περί σεξουαλικής επίθεσης που υπέστη από τον Μπρετ Κάβανο.

Αυτή η τραυματική εμπειρία έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στη ζωή της. Όπως υποστηρίζει, ο Κάβανο, ήταν σε κατάσταση μέθης, όταν προσπάθησε να τη βιάσει πριν από 36 χρόνια όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου.

Σήμερα, όπως ισχυρίζεται, η 51χρονη πανεπιστημιακός υποφέρει από άγχος, μετατραυματικό στρες και κλειστοφοβία. Σε ερώτηση Δημοκρατικού γερουσιαστή ποια είναι η πιο επώδυνη ανάμνησή της από εκείνη την ημέρα, απάντησε: «Το γέλιο τους (του Κάβανο και ενός φίλου του), το γέλιο δύο ανδρών που διασκέδαζαν και με κορόιδευαν».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, δήλωσε ότι είναι «100% σίγουρη» για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης, απορρίπτοντας τις εικασίες Ρεπουμπλικανών ότι μπορεί να τον μπέρδευε με κάποιον άλλο.

Συγκλονιστική η κατάθεση του Κάβανο για τον Τραμπ


Η κατάθεση του Κάβανο στην Επιτροπή της Γερουσίας "ήταν συγκλονιστική, ειλικρινής και καθηλωτική" κι "έδειξε στην Αμερική ακριβώς γιατί τον έχρισα υποψήφιο" δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγα λεπτά μετά το τέλος της ακρόασης του υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο από τα μέλη της Επιτροπής. Σε μήνυμά του στο Twitter o Tραμπ επανέλαβε τη στήριξη του στον Κάβανο ζητώντας από τη Γερουσία να ψηφίσει για την υποψηφιότητα του δικαστή. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Κόρνιν δήλωσε ότι η ψηφοφορία για την έγκριση της υποψηφιότητας Κάβανο θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης