ΗΠΑ: Η γυναίκα που κατηγορεί τον Κάβανο για σεξουαλική επίθεση καταθέτει στη Γερουσία

ΗΠΑ: Η γυναίκα που κατηγορεί τον Κάβανο για σεξουαλική επίθεση καταθέτει στη Γερουσία

Η Κριστίν Μπλάζι Φορντ καταθέτει στη Γερουσία για τις καταγγελίες της για τον Μπρετ Κάβανο, που διεκδικεί θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Τραμπ - «Ο Μπρετ μου επιτέθηκε και μου άλλαξε τη ζωή» είπε φορτισμένη η Φορντ

20105020
«Είμαι εδώ σήμερα όχι επειδή θέλω. Είμαι τρομοκρατημένη. Είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι είναι το καθήκον μου ως πολίτης να σας πω τη μου συνέβη όταν ο Μπρετ Κάβανο κι εγώ ήμασταν στο σχολείο».

Με τη συγκεκριμένη δήλωση ξεκίνησε η Κριστίν Μπλάζι Φορντ να καταθέτει στη Γερουσία, μετά τις καταγγελίες της ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον εκλεκτό του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπρετ Κάβανο και ένας φίλος του, ο Μαρκ Τζατζ, της επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς, ενώ ήταν «τελείως μεθυσμένοι». Ο Κάβανο την ακινητοποίησε κρατώντας την με βία πάνω σε ένα κρεβάτι, προτού επιχειρήσει να της βγάλει τα ρούχα. Της έκλεισε το στόμα με το χέρι για να την εμποδίσει να φωνάξει. Εκείνη κατάφερε τελικά να ξεφύγει και να τραπεί σε φυγή.

Οι αποκαλύψεις της «άνοιξαν στόματα»

Η Κριστίν Μπλάζι Φορντ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Palo Alto θα καταθέσει για όσα κατήγγειλε τον Κάβανο, ενώ από αυτά που θα υποστηρίξει ενδέχεται να κριθεί και η προαγωγή στο ανώτατο δικαστήριο, γεγονός που μπορεί να αλλάξει και τις ιδεολογικές ισορροπίες στη σύνθεσή του για τα επόμενα χρόνια.

Αφότου η Φορντ προέβη δημόσια σε καταγγελίες, δύο άλλες γυναίκες, η Τζούλι Σουίτνικ και η Ντέμπορα Ραμίρεζ- βγήκαν επωνύμως και κατήγγειλαν δημόσια τον Κάβανο για σεξουαλική κακομεταχείριση που έγινε επίσης στις αρχές του 1980.

«Οι λεπτομέρειες εκείνης της νύχτας με στοίχειωσαν ως ενήλικα»

Μιλώντας στους γερουσιαστές, η Μπλάζι Φορντ ανέφερε:

«Μακάρι να μπορούσα να σας δώσω πιο αναλυτικές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που έγιναν και θα γίνουν σχετικά με το πώς πήγα στο πάρτι, πού έγινε και όλα τα σχετικά. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις και δεν θυμάμαι τόσο πολλά όσο θα ήθελα. Αλλά οι λεπτομέρειες εκείνης της νύχτας ου με έφεραν εδώ σήμερα είναι αυτές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Έχουν χαραχθεί στη μνήμη μου και με στοίχειωσαν ως ενήλικα».

«Βίωσα κρίσεις πανικού και άγχος»

Η Μπλάζι Φορντ αναφέρθηκε και στο τραύμα που της δημιούργησε η επίθεσή της από τον Κάβανο. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να απωθήσω τις μνήμες της επίθεσης, γιατί η υπόμνηση των λεπτομερειών με έκανε να ξαναζήσω την εμπειρία και μου προκάλεσε κρίσεις πανικού και άγχους. Περιστασιακά, θα συζητούσα για την επίθεση σε μεμονωμένη θεραπεία, αλλά μιλώντας γι' αυτό, μου προκαλεί αναβίωση του τραύματος, οπότε προσπάθησα να μην το σκέφτομαι ή να μην το συζητάω. Αλλά με τα χρόνια, πέρασα περιόδους που σκεφτόμουν την επίθεση του Μπρετ», ανέφερε.

«Δεν είμαι πιόνι κανενός»

Μάλιστα, η Φορντ απάντησε και στις επικρίσεις που έχει δεχθεί ότι οι καταγγελίες της εκπορεύονται από πολιτικά κίνητρα.

Κλείσιμο
«Κατηγορούμαι ότι ενεργώ για λόγους πολιτικών κινήτρων. Είμαι ανεξάρτητος άνθρωπος, δεν είμαι πιόνι κανενός τόνισε», ενώ ερωτηθείσα για το πόσο σίγουρη μπορεί να είναι ότι ο Κάβανο της επιτέθηκε, απάντησε στη γερουσιαστή Φέινστιν: «Με τον ίδιο τρόπο που είμαι σίγουρη ότι σας μιλώ αυτήν τη στιγμή».

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν το γέλιο τους εις βάρος μου»


Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης που καταγγέλλει ότι δέχθηκε από τον Κάβανο και τον φίλο του, Μαρκ Τζατζ, η Μπλάζι Φορντ θυμάται ότι φοβήθηκε ότι «θα με σκοτώσουν εξαιτίας ατυχήματος και ότι «τόσο ο Μπρετ όσο και ο Μαρκ γελούσαν μεθυσμένα».

Μάλιστα, η Φορντ αναφέρθηκε στην πιο ισχυρή ανάμνηση που έχει από εκείνο το περιστατικό. «Το γέλιο, το επίπονο γέλιο τους και το γεγονός ότι περνούσαν καλά εις βάρος μου. Ήμουν από κάτω όταν γελούσαν. Δυο φίλοι περνούσαν καλά μεταξύ τους», απάντησε σε σχετική ερώτηση.


«Είμαι 100% σίγουρη ότι ο Κάβανο μου επιτέθηκε»

Η Φορντ μάλιστα δείχνει απολύτως σίγουρη ότι ο Μπρετ Κάβανο είναι το πρόσωπο που της επιτέθηκε.

«Dr Fort, πόσο σίγουρη είστε ότι ο Μπρετ Κάβανο σας επιτέθηκε;», τη ρώτησε ένας γερουσιαστής για να πάρει τη μονολεκτική απάντηση «100%».




Κάβανο: Δεν ήμουν τέλειος όπως και δεν είμαι τέλειος

Στη Γερουσία βρίσκεται και ο Μπρετ Κάβανο, που απάντησε με δήλωσή του σε όσα του καταλογίζει η Μπλάζι Φορντ.

«Πριν από 11 μέρες, η Dr Φορντ με κατηγόρησε δημόσια ότι διέπραξα μια σειρά λαθών εδώ και πάνω από 36 χρόνια, όταν και οι δύο ήμασταν στο σχολείο. Αρνήθηκα τις κατηγορίες αμέσως και κατηγορηματικά. Την επόμενη μέρα, είπα σε αυτήν την Επιτροπή ότι θέλω να καταθέσω το συντομότερο δυνατόν, ενόρκως, για να καθαρίσω το όνομά μου», ανέφερε.

Πάντως, ο Κάβανο παραδέχθηκε ότι δεν ήταν και τόσο... τέλειος. «Δεν ήμουν τέλειος εκείνη την εποχή, όπως και σήμερα δεν είμαι τέλειος. Έπινα μπύρα με φίλους μου, κυρίως τα σαββατοκύριακα. Μερικές φορές έπινα πολύ. Εκ των υστέρων, είπα και έκανα πράγματα στο σχολείο που με κάνουν να ντρέπομαι τώρα. Αλλά δεν είμαστε γι' αυτό εδώ σήμερα. Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκα είναι πολύ πιο σοβαρό. Ποτέ δεν έκανα κάτι που να μοιάζει με αυτό που περιγράφει η Dr Φορντ», υποστήριξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης