Ιταλία: Εντολή κατάσχεσης 49 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Λέγκα

Ιταλία: Εντολή κατάσχεσης 49 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Λέγκα

Η κατάσχεση επιβλήθηκε λόγω απάτης στην κάλυψη προεκλογικών δαπανών την περίοδο 2008-2010 – Για έρευνα με πολιτικό σκοπιμότητα κάνει λόγο ο Σαλβίνι 

salvini__7_
Εντολή κατάσχεσης 49 εκατ. ευρώ από τη Λέγκα επιβεβαίωσε ότι έδωσε η ιταλική δικαιοσύνη, σε μια περίοδο που το αντιμεταναστευτικό κόμμα και εταίρος της κυβέρνησης βλέπει τα ποσοστά του να εκτινάσσονται στις δημοσκοπήσεις.

Η κατάσχεση οφείλεται σε απάτη που διαπιστώθηκε στη διαχείριση της κάλυψης προεκλογικών δαπανών κατά την περίοδο 2008 -2010. Πάντως, τη συγκεκριμένη περίοδο, στην ηγεσία του κόμματος δεν βρισκόταν ο Ματτέο Σαλβίνι, αλλά ο πρώην γραμματέας Ουμπέρτο Μπόσι.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, η δικαιοσύνη έχει εντοπίσει και έχει προχωρήσει στην κατάσχεση 3 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κομματικά ταμεία έχουν άλλα 5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο νυν γραμματέας της Λέγκα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι θεωρεί πως πρόκειται για δικαστική έρευνα με πολιτική σκοπιμότητα για να πληγεί το κόμμα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης