Γερμανία: Απίθανο να διωχθεί ο 95χρονος πρώην Ναζί που απέλασαν οι ΗΠΑ

nazi_palij

Ο Γιάκιβ Πάλιγ ήταν φύλακας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των SS και απελάθηκε από τις ΗΠΑ – Σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη δίωξή του

Οι Γερμανικές αρχές δεν αναμένεται να ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά του 95χρονου πρώην φύλακα στρατοπέδου των SS Γιάκιβ Πάλιγ, που απελάθηκε αυτήν την εβδομάδα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου Έρευνας των Εγκλημάτων Ναζί στο Ludwigsburg.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου, Γενς Ρόμμελ, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη δίωξή του του Πάλγ, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν για εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έρευνα γι' αυτόν στη Γερμανία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης και ως αποτέλεσμα δεν υπάρχει πιθανότητα καταδίκης του» είπε ο Ρόμμελ στην Deutsche Welle.

Ο Πάλιγ μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ήταν τυλιγμένος με άσπρο σεντόνι. Οδηγήθηκε από το Νιου Τζέρσεϊ στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία, όπου ένα ασθενοφόρο τον περίμενε για να τον οδηγήσει σε οίκο ευγηρίας, όπου θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα ζήσει μέχρι το τέλος της ζωής του.

Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν για συμμετοχή στους θανάτους 6.000 Εβραίων, γυναικών και παιδιών, μια κατηγορία που ο Πάλιγ αρνείται.

Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε την ηθική της υποχρέωση να δεχθεί τον Πάλιγ, που δεν μπορούσε να διωχθεί στις Ηπα και τον οποίο χώρες όπως η Πολωνία όπου γεννήθηκε ή η Ουκρανία, όπου ανήκει η γενέτειρα πόλη του σήμερα, αρνήθηκαν να δεχθούν.

Η Γερμανία αποδέχθηκε τον 95χρονο μετά από 14χρόνια διπλωματικών συνομιλιών ανάμεσα σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον, και ενόσω εκκρεμούσε η απέλασή του.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ιωάννης Κων. Μαρούδης

Δεν καταλαβαίνω, τι νόημα έχει να διώκουν δικαστικά ως εγκληματίες ενός πολέμου που έληξε το 1945, δηλ. πριν από 73 χρόνια, ανθρώπους υπερήλικες, των οποίων το βιολογικό τέλος πάνω στη γη είναι πολύ κοντά. Αυτούς, όπως και όλους μας, θα μας κρίνει μιά και έξω ο Θεός. Εκτός και αν αυτοί που ασκούν τις διώξεις σε γέρους άνω των 90 ετών δεν πιστεύουν στο Θεό αλλά στη παντοδυναμία του ανθρώπου, ενός φθαρτού όντος με πολλές ατέλειες και αδυναμίες. Γιάννης Μαρούδης

Θανατική ποινή

Γιατί κύριε Γιάννη μετά από 75 χρόνια σταματάει να υφίσταται το έγκλημα ? Σκότωσε 6.000 γυναίκες και παιδιά μήπως πρέπει να τον αφήσουν να έχει ήρεμα γεράματα ? Εκείνοι νόμιζαν ότι ήταν θεοί και παντοδύναμοι τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες . Αν ήταν έστω και λίγο άνθρωπος θα έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει το τέρας. Η ερώτηση είναι ποιος πυρώνει τον οίκο ευγηρίας ?

Θεος Τιμωρός

Δυστυχώς ακριβώς αυτό θέλουμε να αποφύγουμε. Να τους κρίνει ο ίδιος θεός που τους επέτρεψε να κάνουν αυτά τα εγγλήματα. Ο ίδιος θεός που άφησε τόσους ανθρώπους να χαθούν άδικα. Ο δικός σου θεός.

Εβραιοι

Ξεσπιτωσαν τον άνθρωπο χωρίς λογο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasindesi_kritis_attikis_admie_

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι με το έργο αυτό αίρεται ο ενεργειακός αποκλεισμός της Κύπρου, ενώ με τη διασύνδεση και με την Κρήτη, θωρακίζεται η ενεργειακή ασφάλεια, και στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

fr45

«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής