«Ούτε για καύσιμα» στην Ιταλία τα πλοία των ΜΚΟ

lifeline

H Iταλία συνεχίζει να κρατά σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό. Ο υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι διεμήνυσε ότι τα διασωστικά πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων δεν είναι ευπρόσδεκτα στα λιμάνια της χώρας 

Οι οργανώσεις αυτές χρηματοδοτούνται με σκοτεινό τρόπο από ξένες δυνάμεις», λέει ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι. Αυτό σημαίνει ότι εθελοντές που σώζουν ζωές στην Μεσόγειο δεν θα μπορούν να μπουν σε ιταλικά λιμάνια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει αμφιβολίες. «Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών δεν θα δημιουργηθούν μόνον στις χώρες πρώτης άφιξης», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Kαι με αυτό τον τρόπο απάντησε, κυρίως, στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία φθάνουν οι μετανάστες και σε εκείνα στα οποία, ενδεχομένως, μεταβαίνουν στη συνέχεια.

Το μεταναστευτικό ανεβάζει τα ποσοστά της Λέγκας


Είναι σαφές ότι -κυρίως η ακροδεξιά Λέγκα- θα αναφέρεται αδιάκοπα στο μεταναστευτικό καθ' όλες τις επόμενες εβδομάδες, διότι ο Σαλβίνι διαπίστωσε ότι η προσέγγισή του αύξησε τα ποσοστά του κόμματος. Σύμφωνα με γκάλοπ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, η Λέγκα στην πρόθεση ψήφου αγγίζει τώρα το 31,2%, ενώ τα Πέντε Αστέρια «σταματούν» στο 29,8%.

Στην φάση αυτή παράλληλα η Ιταλία θέλει να ενισχύσει τη σχέση της με τη Λιβύη -περιορίζοντας τις γαλλικές βλέψεις- ενώ στοχεύει και σε κάτι άλλο: θέλει να αυξήσει τη συνολική επιρροή της, χάρη και στο αυστριακό εξάμηνο προεδρίας στην ΕΕ, το οποίο ξεκινά αύριο. Οι θέσεις των δυο χωρών (Αυστρίας και Ιταλίας) σε μεγάλο βαθμό συγκλίνουν και ο αρχηγός της Λέγκας Ματτέτο Σαλβίνι δεν θα χάσει την ευκαιρία.

Πηγή: DW

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΕΧ

Μπράβο και παλι μπράβο!!!!

@

Ο δικός μας ο γυφτος για κάτι ψίχουλα θα μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο με λαθρομετανάστες....

Κλεάνθης

Μπράβο στους Ιταλούς που επιτέλους αποφάσισαν να μην αφήσουν την χώρα τους να γινει πάρκιγκ τριτοκοσμικων τυχοδιώκτων

ROMA

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ''ΧΑΔΙΑ'' ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΓΚΙΣΤΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .

ΧΥΖ

Ηγετης με αρχ..... και όχι αρχ... ηγέτης όπως ο δικός μας!!!

α

Ελάτε Ελλάδα είμαστε υπεράνω γιατί όλοι οι καλοί χωράνε..

ΟΒΑΜ

Σε κάθε σοβαρή χώρα , η "παρέα" που μας κυβερνά και ιδιαιτέρως άτομα σαν την σταφιδιασμένη Τασία που είχαν ή έχουν εμπλοκή στο θέμα αυτό , θα πήγαιναν κατ αρχήν σε μια επιτροπή με το ερώτημα αν με την πολιτική τους έβλαψαν ή βοήθησαν την χώρα . Ακολουθεί το δικαστήριο και οι συνέπειες .Ανάλογη αντιμετώπιση θα πρέπει να έχουν άτομα σαν τον Βαρουφάκη κλπ. Κοινός παρονομαστής ο μέγαε αυταπατώμενος ή πινόκιο .

Να μου ζήσουν οι Ιταλοί!

Αυτά είναι, έτσι κάνουν οι σοβαρές χώρες. Αλλά όσους δεν δέχεται η Ιταλία θα τρέξουν πρόθυμα να τους φέρουν στην Ελλάδα οι τσίπρες.

Ilias

Δυστυχώς εμείςεχουμε ένα χάχα και έναν δοσίλογο!!!! Α ξέχασα και υπάλληλο της Μερκελ!!!!!

Αληθειες

Επιτέλους η Ευρώπη ξυπνάει η Ευρώπη αλλάζει. Μόνη ελπίδα να σταματήσουν τους λαθροεισβολες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20835511

Η Ουάσινγκτον επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Βενεζουέλας και των θυγατρικών της – Αιτία των κυρώσεων ήταν η σύλληψη ενός συμβούλου του Χουάν Γκουαϊδό