Ριμπολόβλεφ: Πρέπει να ρισκάρουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί

Ριμπολόβλεφ: Πρέπει να ρισκάρουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό RMC Sport ο κ. Ριμπολόβλεφ μίλησε για την πορεία της Μονακό τα τελευταία 7 χρόνια αλλά και για το μέλλον της ομάδας

ribolovlev-02
Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ένας από τους Ρώσους εκατομμυριούχους, που αποφάσισαν να επενδύσουν τα τελευταία χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται σε πλειάδα επιχειρήσεων ανά ,τον κόσμο ενώ μεταξύ άλλων κατέχει με την κόρη του Κάτια τον Σκορπιό τον οποίο απέκτησε τον Απρίλιο του 2013.

Λάτρης της στρογγυλής θεάς δεν θα μπορούσε να μην έχει επενδύσει και στο ποδόσφαιρο αποκτώντας πριν από 7 χρόνια περίπου την Μονακό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό RMC Sport ο κ. Ριμπολόβλεφ μίλησε για την πορεία της Μονακό τα τελευταία 7 χρόνια αλλά και για το μέλλον της ομάδας.

Άλλωστε η απόφασή του να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο πάρθηκε εξαιτίας των συναισθημάτων που προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα, άσχετα αν πιστεύει πως όσα χρήματα και αν επενδύσει στο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται ποτέ να τα πάρει πίσω.

Παρόλο που δεν βρίσκεται καθημερινά στο σύλλογο της Μονακό, ο στενός του συνεργάτης Βασίλιεφ Βαντίμ τον ενημερώνει για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. «Με τον Βαντίμ είμαστε ένα. Αυτός είναι ο υπεύθυνος στην καθημερινή διαχείριση της ομάδας . Φυσικά υπάρχει και ο Μάικλ Εμέναλο και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ που κατά την γνώμη μου είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους. Φυσικά όλες τις στρατηγικές αποφάσεις τις παίρνω εγώ αλλά πάντα λαμβάνω υπόψη μου τις παρατηρήσεις και τις απόψεις των συνεργατών μου. Πιστεύω ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός στο ποδόσφαιρο και σε έναν οργανισμό όπως η Μονακό».

Ο κ. Ριμπολόβλεφ κάνοντας μια μικρή αποτίμηση των όσων έχουν επιτευχθεί στη Μονακό από την ημέρα που επένδυσε στη ομάδα είπε: «Με μια πρώτη ματιά πιστεύω πως τα αποτελέσματα είναι θετικά. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι ήταν πολύ πιο δύσκολα απ’ότι είχα φανταστεί όταν αποφάσισα να επενδύσω. Το ποδόσφαιρο προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί μια εξίσωση μεταξύ των ικανοτήτων, του ανθρώπινου παράγοντα και των οικονομικών μεγεθών που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Και φυσικά υπάρχει και ένα μικρό στοιχείο αυτό της τύχης έτσι ώστε να έρθει η επιτυχία. Πάντως είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως η Μονακό έχει γίνει ξανά ένας μεγάλος σύλλογος σε Γαλλία και Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Ριμπολόβλεφ η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 17 χρόνια είναι από τις πιο ευτυχισμένες του στιγμές στον σύλλογο αφού έκανε χαρούμενους όλους τους φιλάθλους της ομάδας. «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 17 χρόνια και η χαρά που δώσαμε στους φιλάθλους μας μας έκανε υπερήφανους. Το ποδόσφαιρο προκαλεί απίστευτα συναισθήματα και είμαι χαρούμενος που είχα βρεθεί στο γήπεδο να πανηγυρίζω με τους φιλάθλους μας».

Ο κ. Ριμπολόβλεφ έχει βάλει στόχο να κάνει την Μονακό ακόμη πιο μεγάλο σύλλογο και αυτή τη στιγμή έχει εγκρίνει μια επένδυση 50 εκατομμυρίων για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου στο La Turbie. «Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν το μοντέλο που ακολουθούμε στη Μονακό, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τις δομές μας. Έχω εγκρίνει μια επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ για ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο και κέντρο όπου θα μπορούμε να ανακαλύπτουμε και να εξελίσσουμε νέα ταλέντα. Ο σύλλογος είναι πλέον καλά ανεπτυγμένος αλλά θα πρέπει να ρισκάρουμε για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί βρίσκοντας και νέα ταλέντα για το μέλλον του συλλόγου».

Όσον αφορά για τη ζωή στο Μονακό ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι απόλυτος: «Είμαι ευτυχισμένος στο Μονακό. Μου αρέσει και η ζωή στο Πριγκιπάτο και η ενασχόλησή μου με το σύλλογο. Επίσης πολύ σημαντική είναι η υποστήριξη του πρίγκιπα Αλβέρτου του οποίου η γνώμη είναι απαραίτητη για την πορεία του πριγκιπάτου. Αυτός είναι που θα πάρει τις σημαντικές αποφάσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης