ΗΠΑ: 1.600 παράτυποι μετανάστες μεταφέρονται σε ομοσπονδιακές φυλακές

ΗΠΑ: 1.600 παράτυποι μετανάστες μεταφέρονται σε ομοσπονδιακές φυλακές

Πρόκειται για την πρώτη ευρείας κλίμακας χρήση ομοσπονδιακών φυλακών για την κράτηση παράτυπων μεταναστών, εν μέσω της εκστρατείας της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ

immigration-usa
Οι αμερικανικές αρχές μετάγουν σε ομοσπονδιακές φυλακές περίπου 1.600 κρατούμενους της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement, ICE), δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την Πέμπτη.

Πρόκειται για την πρώτη ευρείας κλίμακας χρήση ομοσπονδιακών φυλακών για την κράτηση παράτυπων μεταναστών, εν μέσω της εκστρατείας της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ.

Μια εκπρόσωπος της ICE δήλωσε ότι σε ομοσπονδιακές φυλακές θα μεταχθούν προσωρινά κρατούμενοι που περιμένουν να συνεδριάσουν ειδικά δικαστήρια αρμόδια για υποθέσεις μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων αιτούντων άσυλο. Σε μία φυλακή, στη Βίκτορβιλ, στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας, θα μεταχθούν 1.000 πρόσωπα.

Στελέχη συνδικάτων σωφρονιστικών υπαλλήλων τόνισαν ότι η μαζική μεταγωγή κρατουμένων της ICE σε ομοσπονδιακές φυλακές εγείρει τεράστια ζητήματα για την επάρκεια του προσωπικού και την ασφάλεια.

Συνδικαλιστές στην Καλιφόρνια, στο Τέξας και την Ουάσινγκτον εξήγησαν ότι ελάχιστος χρόνος δόθηκε στις φυλακές για να προετοιμαστούν για την εξελισσόμενη μαζική μεταγωγή.

Στην πόλη Βίκτορβιλ, στη φυλακή όπου θα μεταχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός κρατούμενων της ICE, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μεταφέρουν περίπου 500 κρατούμενους σε μια εγκατάσταση μέσου επιπέδου ασφαλείας ώστε να ανοίξει χώρος, δήλωσε ο Τζον Κοστέλνικ, πρόεδρος μιας συνομοσπονδίας συνδικάτων των σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Γίνονται πάρα πολλές μεταγωγές», επισήμανε ο Κοστέλνικ. «Οι πάντες τρέχουν γύρω-γύρω σαν αποκεφαλισμένα κοτόπουλα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης