Χάος στους ευρωπαϊκούς αιθέρες από τις ταυτόχρονες απεργίες σε Air France και Lufthansa

lufthansa-strike-new

Βασικό ζήτημα των εργαζομένων των δύο μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών το μισθολογικό

Χάος αναμένεται σήμερα στους ευρωπαικούς αιθέρες καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις της γερμανικής εταιρείας Lufthansa και της γαλλικής Air France θα επηρεάσουν εκατοντάδες πτήσεις στη γηραιά ήπειρο ήπειρο.

Οι δύο από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στην Ευρώπη ακυρώνουν εκατοντάδες πτήσεις και καλούν τους ταξιδιώτες να επιβεβαιώνουν πως η πτήση τους θα γίνει κανονικά προτού αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

Η Air France έχει εξαγγείλει για σήμερα την ακύρωση του 25% των προγραμματισμένων πτήσεων,όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro». Το συνδικάτο της εταιρείας απαιτεί αυξήσεις 6% ενώ η Αir France δέχεται μόνο 1%. Κυρίως θα επηρεαστούν τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, όπου θα ακυρωθεί το 35% των πτήσεων.

Οι απεργίες στην Air France θα συνεχιστούν αύριο,την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στις 23 και 24 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, στη χώρα του Μακρόν, συνεχίζονται κινητοποιήσεις και στο σιδηροδρομικό δίκτυο ως απάντηση στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά της,η γερμανική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας οι 800 από τις 1.600 προγραμματισμένες πτήσεις της εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών κυκλοφορίας και άλλων υπαλλήλων στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης,του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης.

Σύμφωνα με το συνδικάτο «Verdi», στόχος των κινητοποιήσεων που επηρεάζουν συνολικά περίπου 90.000 επιβάτες είναι να ασκηθούν πιέσεις στη κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων για τις μισθολογικές αυξήσεις στον δημόσιο τομέα.

«Ακατανόητη» χαρακτήρισε την απόφαση του συνδικάτου «Verdi» η Lufthansa. «Είναι απαράδεκτο το συνδικάτο να μεταφέρει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση στους επιβάτες που δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτήν»,σχολιάζει η εκπρόσωπος της εταιρείας,Μπετίνα Φόλκενς. Η ίδια κάλεσε πολιτικούς και νομοθέτες να προσδιορίσουν ξεκάθαρους κανόνες για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21483770

Ο Αμερικανός χρηματιστής περνούσε περίπου τη μισή του μέρα στην περιοχή των επισκεπτών για να αποφύγει το κελί του και πλήρωνε για προστασία άλλους κρατούμενους – Οι δικηγόροι του αμφισβητούν ότι ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε

2
onlineporn1

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση σε sites πορνογραφικού περιεχομένου. Η τεράστια αυτή βιομηχανία θεάματος και τα δις κέρδη, ήδη ετοιμάζεται να αντιδράσει νομικά…