Η Γαλλία «παραλύει» για δεύτερη μέρα ενόψει απεργιακών κινητοποιήσεων

Η Γαλλία «παραλύει» για δεύτερη μέρα ενόψει απεργιακών κινητοποιήσεων

Η εξέγερση κατά Μακρόν συνεχίζεται - Ο Γάλλος πρόεδρος τηρεί σιωπή ιχθύος για τις κινητοποιήσεις

france-strike_main01
Με ιώβεια υπομονή «οπλίστηκαν» σήμερα, οι Γάλλοι πολίτες, που αναγκάστηκαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειάς καθώς συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία των υπαλλήλων της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων «SNCF».

Για μία διαδρομή εννέα λεπτών, οι Γάλλοι έκαναν σήμερα 45 λεπτά. Προς το παρόν, ο Γάλλος πρόεδρος παραμένει σιωπηλός για τις κινητοποιήσεις που έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο αφήνοντας τον πρωθυπουργό του, Εντουάρ Φιλίπ, να βγάλει το... φίδι από την τρύπα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε, χθες, πώς άκουσε τόσο τους απεργούς όσο και αυτούς που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους. Ωστόσο, οι Γάλλοι ανυπομονούν να ακούσουν τις δηλώσεις του προέδρου τους, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ «BFMTV» και «Le Figaro».

Κλείσιμο
Η πρόκληση για τον 39χρονο πρόεδρο της Γαλλίας είναι τέτοια που πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι και συνδικαλιστικά στελέχη φθάνουν μέχρι και να την συσχετίσουν με την αναμέτρηση για τη μετωπική σύγκρουση της Μάργκαρετ Θάτσερ με τους ανθρακωρύχους το 1984.

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους της «SNCF», της δημόσιας εταιρείας που διαχειρίζεται τους γαλλικούς σιδηροδρόμους,θα δημιουργηθούν προβλήματα σε 4,5 εκατομμύρια καθημερινούς επιβάτες επί τρεις μήνες.

Διαμαρτυρόμενοι για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που αγγίζει ένα ειδικό εργασιακό καθεστώς που περιλαμβάνει εγγύηση δια βίου απασχόλησης, η εταιρεία είχε την εξής ιδέα: να κάνει διήμερη απεργία κάθε πέντε ημέρες μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δηλαδή 36 ημέρες απεργίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης