Γιούνκερ σε Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Βγάλτε τους πριν το Πάσχα!

junker_v31

Εντονη η δυσαρέσκεια της ΕΕ για την προκλητική πολιτική που ακολουθεί η Αγκυρα - Επικρίσεις για Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου - Τουσκ: Δεν λάβαμε καμία σαφή απάντηση - Ερντογάν: Δώστε μας τρία δισ. ευρώ και απελευθερώστε τη βίζα

Την έντονη ανησυχία της Ε.Ε αλλά και συγκεκριμένων κρατών – μελών της για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και το Αιγαίο εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, λέγοντας ότι η κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία προκαλεί δυσαρέσκεια την ΕΕ και υπογράμμισε ότι η Ένωση στέκεται στο πλευρό της Κύπρου και στο δικαίωμά της να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη. 

«Από το 2015, μετά την πρώτη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα και σήμερα συμφωνήσαμε να επαναφέρουμε τους διαύλους επικοινωνίας ΕΕ- Τουρκίας σε νέα επίπεδα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ. Σύμφωνα με τον Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία παραμένουν σταθεροί σύμμαχοι στο προσφυγικό, καθώς η χώρα φιλοξενεί 3,5 εκ πρόσφυγες από την Συρία. « Η ΕΕ έχει προσφέρει την βοήθειά της και υπάρχει η δέσμευση να συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας».

Ο Πρόεδρος Τουσκ αναφέρθηκε στα ζητήματα της απειλής του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Τουρκία καλώντας την γείτονα να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης (όργανο το οποίο δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση)

«Υπάρχει πρόοδος σε πολλά ζητήματα αλλά και πολλές ανησυχίες για την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και την κράτηση Ευρωπαίων πολιτών. Στεκόμαστε μαζί με την Κύπρο και θεωρούμε ότι είναι πλήρες δικαίωμα της να εκεμταλέυεται τους πόρους της στην οικονομική της ζώνη».

Δεν λάβαμε καμία σαφή απάντηση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έλαβαν καμία σαφή απάντηση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε έναν μακρύ κατάλογο ανησυχιών , επισημαίνοντας ιδιαίτερα την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, τα ανθρώπινα δικαίωματα, την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Αναφορικά με συγκεκριμένες λύσεις, δεν καταλήξαμε σε κανέναν συμβιβασμό σήμερα», τόνισε ο Τουσκ σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ερντογάν στην Βάρνα.

«Ωστόσο, εξακολουθώ να ελπίζω ότι αυτό θα καταστεί δυνατό στο μέλλον…Μόνο η πρόοδος σε αυτά τα ζητήματα θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, περιλαμβανομένης της διαδικασίας ένταξης», πρόσθεσε.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δώστε μας τα χρήματα για τους πρόσφυγες

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στα ακανθώδη ζητήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές ζητώντας από την Ένωση την εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που προβλέπει η Συμφωνία για το προσφυγικό καθώς και την απελευθέρωση της βίζα για τους τούρκους πολίτες.

«Μετά από τόσες δεκαετίες είμαστε ακόμα υποψήφια χώρα θα θέλαμε πιο γρήγορες εξελίξεις στις συναντήσεις μας με την Ε.Ε. Σήμερα συζητήσαμε τα απαραίτητα βήματα για να βελτιώσουμε τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία ζήτησε από την Ε Ε την επέκταση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ αναφορικά με την Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι παρέδωσε επίσημο έγγραφο με τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει λεπτομερώς.

Γιούνκερ: Να καταβληθούν προσπάθειες για να λυθεί το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιώτες

Για «μία καλή συνάντηση» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Ε Ε – Τουρκίας λέγοντας ότι ήταν μια Σύνοδος με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά ξεκάθαρα μηνύματα. Ο Πρέδρος Γιούνκερ αναφέρθηκε και δημοσίως στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας ότι απαιτούνται κοινές προσπάθειες για την λύση του προβλήματος,.

Να βγουν πριν από το Πάσχα

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα . «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Συνεχίζοντας, ο Γιούνκερ τόνισε ότι για να μπορέσει η Τουρκία να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία είναι ουσιαστικό να βελτιώσει τις σχέσεις της με δύο χώρες-μέλη της ΕΕ, την Κύπρο και με την Ελλάδα.

«Είμαι αντίθετος με αυτούς που υποστηρίζουν, επιφανειακά μερικές φορές ή και δημαγωγικά ότι πρέπει να διακόψουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων και ότι ο ίδιος πάντα υποστήριζε τις προσπάθειες της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ.

Η απάντηση για την τουρκική Δικαιοσύνη

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. 

Ο Μπορίσοφ είπε επίσης ότι θα ενημερώβσει προσωπικά τον Αλάξη Τσίπρα για τις συζητήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο. 

ΣΧΟΛΙΑ (39)

zz

Η ΕΕ δεν συμπαραστέκεται στην Βρετανία , η Βρετανία δεν είναι μέλος της ΕΕ , η ΕΕ συμπαραστέκεται στις ΗΠΑ (βλέπε ΝΑΤΟ) , αυτό είναι καλώ για τις ΗΠΑ και κακό για την ΕΕ , το ρούβλι η Ρωσσια υποτίμησε για να είναι ανταγωνιστικό , άλλωστε δεν είναι σταθερά υποτιμημένο < κολυμπά ανάλογα με το συμφέρον > , η Ρωσσία έχει καλύψει κατά μεγάλο μέρος την αγορά της με προϊόντα εσωτερικής παραγωγής , η ΕΛΛΑΔΑ έκανε καλά μαζί με την Κύπρο που δεν απέλασαν Ρώσσους διπλωμάτες , για μας δεν υπάρχει κανένας λόγος , ας υποθέσουμε ότι (ΘΑ) το κάναμε για την Βρετανία , ερώτηση γιατί ? Μήπως μας βοήθησαν σε κάτι οι Βρετανοί , μήπως στο Κυπριακό δεν έπαιξαν αρνητικό ρόλο σε βάρος μας ?Να το κάναμε για τις ΗΠΑ , ερώτηση γιατί ?Επειδή ήμασταν σύμμαχοι στον 2ΠΠ , και τι με αυτό , εμείς πολεμήσαμε στον 2ππ στο πλευρό της συμμαχίας , μετά σε έναν πόλεμο που δεν μας αφορούσε στην Κορέα για λογαριασμό των ΗΠΑ ,μας ευχαρίστησαν για αυτό οι ΗΠΑ , και με τι ?Μήπως με την απειλεί ότι θα βουλιάξουν τα καράβια μας και θα καταρρίψουν τα αεροσκάφη μας στην Κυπριακή τραγωδία , μήπως για αυτό έπρεπε να συμπαρασταθούμε στις ΗΠΑ ,ερώτηση κάνω ,απλά για ξέρουμε .

Για την ωρα,

...Η Βρετανια (Ηνωμενο Βασιλειο για την ακριβεια) ειναι ακομα μελοs τη Ε.Ε. Μεxρι τον Mαρτιο του 2019 τουλαxιστoν, αν δεν αλλαξει κατι, ειδικα τωρα που αποκαλυφτηκε πωs αλλεs δυναμειs εβαλαν το xερακι του για να γυρiσουν το αποτελεσμα πρos Brexit μερια.

zz

προσ ( Για την ωρα, 28/03/2018, 00:57 ) . Εγώ στα λέω την συγκεκριμένη ώρα εσύ δεν καταλαβαίνεις , η Βρετανία μέχρι το 2019 πρέπει να καθαρίσει με την ΕΕ όλες της εκκρεμότητες που προέκυψαν μεταξύ τους , μέλος της ΕΕ δεν είναι άλλο , αρέσει η όχι αυτό είναι , καρφί δεν μου καίγεται εάν κέρδισε το Brexit η όχι ,αυτό φαίνεται εσένα απασχολεί , σε ότι αφορά την ανάμιξη η όχι στις εκλογές για το Brexit την ερώτηση πρέπει να κάνεις στους ίδιους και όχι στην (άλλη χώρα) , ξέρω ποια χώρα εννοείς μόνο που πέφτεις έξω , άλλωστε πόσες χώρες απέλασαν Ρώσσους διπλωμάτες , δες τον χάρτη και τι ποσοστό πληθυσμού παγκοσμίως εκπροσωπούν αυτές οι χώρες δορυφόροι των ΗΠΑ , σε θολά νερά ψαρεύουν οι Σάξονες της ΕΕ , εάν είχαν μυαλό δεν θα το έκαναν αλλά είπαμε , απλά έχουμε στην Ευρώπη πολιτικούς χαμηλού προφίλ , κοινός αχρήστους , τυχοδιώκτες , δεν γνωρίζουν που οδηγούν την ΕΕ , η Βρετανία ποτέ δεν ήταν μέλος της ηπειρώτικης Ευρώπης πάντα ή θελε να ξεχωρίζει σαν το κάτι άλλο , σήμερα με τους βλάκες που την κυβερνάνε το επέτυχε , αλίμονο σε αυτούς που τους έχουν εκλέξει .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΒΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ .

Πρός φίλους μας Ευρωπαίους.

Μας ταπεινώσατε. Μας τιμωρήσατε. Μας διαλύσατε. Θα μπορούσατε, όμως, να μας βοηθήσετε πραγματικά. Τώρα τα λόγια υποστήριξης σας είναι κενά ουσίας, αφού η χώρα διαλύθηκε πλήρως. Κακό το τέλος εκείνων που θέλησαν να τιμωρήσουν την Ελλάδα, τη μάνα της Ευρώπης. Πίσω έχει, όμως, η αχλάδα την ουρά.

@

Πραγματικά, μετα την αποψινή σύνοδο, τρέμει ο Ερντογάν με τις "πιέσεις" των Ευρωπαίων! Ειδικά με την ανοησία "να δώσει πίσω τους Ελληνες αξιωματικους πριν το ορθόδοξο Πάσχα"!!! Κάτι σαν τα ευχολόγια των ΟΗΕδων στις συρράξεις Ισραήλινών-Παλαιστινίων ένα πράγμα...

ΤΘ

Η Ε.Ε. είναι είναι μία φούσκα και θα σκάσει. Κατέστρεψε την παραγωγή της Ελλάδας(θυμάστε τι έγινε με τα ροδάκινα) και έκλεισε όλα τα εργοστάσια. Θυμάστε την ΒΙΑΜΑΞ με τα λεωφορεία, τα εργοστάσια ζαχάρεως, τις κλωστουφαντουργίες, τις βιοτεχνίες, την NAMCO; Ότι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε. Τώρα τέρμα. Ας κάτσουν να πληρώνουν τα επιδόματα των λαθρομεταναστών...

xxx

θα την φάει και αυτός, οι αμερικάνοι δεν θα τον αφήσουν εάν δεν αλλάξει μυαλά γρήγορα

λολ

Τεστ. Μεγάλε, δουλειά είναι αυτή που σου δώσανε? Να κάθεσαι να διαβάζεις σχόλια προς έγκριση....Αυτοκτόνα

Gary

Δεν χρειάζονται και πολλές στενοχώριες παιδιά για το θέμα. Μακάρι να τους έστελναν στο εξωτερο πυρ μέσω μιας συνόδου. Αλλά δυστυχώς η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη αγορά, περιπου 60 εκατομμυρίων καταναλωτών, για να την χάσουν από πελάτη οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές εμπορικες πολυεθνικές, αλλά και οι πολεμικές. Εδώ φτιάχνει τα τανκς των Γερμανών ο Τούρκος, έχει το προσφυγικό μπαλαντέρ, έχει το ψευτοπραξικοπημα και σκουπίζει, έχει και εκλογές... Ο Ιζνογκούντ τα ξέρει αυτά και δε μασάει. Δυστυχώς θα κάνουμε υπομονή, αλλιώς είμαστε μόνοι μας.

Η Ελλάδα βοήθησε τους Ευρωπαίους με τη Ρωσία.

Θα μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι με τους Τούρκους; Ή μόνον κυρώσεις στους Ρώσους και χάδια στους Τούρκους;

Μέχρι να αλλάξεις την Ευρώπη.

Δεν πας να αλλάξεις κάνα χεσμένο σώβρακο. Μέχρι και κάτι πεινασμένοι σου κουνάνε το δάκτυλο. Αντί να τους πλακώσει στα μπινελι τους αφήνει να μας ξεφτιλίζουν οι ασήμαντοι και ανύπαρκτοι. Και συ Γιουνκερ πες του: βγάλτους πριν σ'αρχίσω στις κλωτσιές, όχι πριν το Πάσχα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»

idlib-bomb

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των μαχητών που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

salman_khasoggi

«Το βασίλειο καταδικάζει την πρόσφατη θέση της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες, και διατρανώνει την απόλυτη απόρριψη κάθε επέμβασης στις υποθέσεις του»

kim09

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μέσα στο έτος περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν θέματα οικονομίας και διπλωματίας της απομονωμένης χώρας του και λιγότερες επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις