ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέλυσε διευθυντή του FBI δύο ημέρες πριν συνταξιοδοτηθεί

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέλυσε διευθυντή του FBI δύο ημέρες πριν συνταξιοδοτηθεί

Για το ρόλο του στην υπόθεση των e-mails της Χίλαρι Κλίντον και τη σχέση του με τους Δημοκρατικούς – Στόχος είναι να σπιλωθεί το FBI καταγγέλλει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέλυσε διευθυντή του FBI δύο ημέρες πριν συνταξιοδοτηθεί
Στην απόλυση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI Άντριου Μακέιμπ προχώρησε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, λίγες ημέρες πριν συνταξιοδοτηθεί. 

«Με βάση την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή, τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας του FBI (Office of Professional Responsibility) τερμάτισα τη σχέση εργασίας του Άντριου Μακέιμπ με άμεση ισχύ», ήταν η ανακοίνωση του Σέσιονς. 

Η απόλυση του Μακέιμπ γίνεται δύο μέρες πριν συμπληρώσει τα 50 έτη, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη. Ο ίδιος είχε υποβάλει παραίτηση από το πόστο του στα τέλη Ιανουαρίου 

Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών

Ο Μακέιμπ είχε στοχοποιηθεί από βουλευτές των Ρεπουμπλικανών αλλά και από τον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για το ρόλο του  στην έρευνα του FBI για την υπόθεση των e-mails της Χίλαρι Κλίντον, που έστελνε ηλεκτρονική αλληλογραφία μέσω ιδιωτικού διακομιστή, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών. 
Κλείσιμο

Ο Τραμπ είχε  ζητήσει την απομάκρυνσή του. Ο αμερικανός πρόεδρος τον είχε κατηγορήσει για στενή σχέση με τον τέως διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, για τη σχέση του με τους Δημοκρατικούς, αλλά και για το ότι  η σύζυγός του συνδέεται με ένα πρόσωπο από το περιβάλλον της Κλίντον.

«Στόχος να σπιλωθεί το FBI» λέει ο Μακέιμπ 


«Απομονώθηκα και έτυχα αυτής της μεταχείρισης εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισα, για τις ενέργειες μου και για τα γεγονότα στα οποία ήμουν παρών μετά την απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ», ανέφερε ο Μακέιμπ με ανακοίνωσή του.

«Αυτή η επίθεση κατά της αξιοπιστίας μου είναι μέρος μιας μεγαλύτερης απόπειρας…να σπιλωθεί το FBI, οι αρχές επιβολής του νόμου και οι επαγγελματίες στις υπηρεσίες πληροφοριών γενικότερα», πρόσθεσε.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης