Μαρτυρία σοκ επιβάτη της Aeroflot: «Μετά τις αναταράξεις υπήρχε αίμα στην οροφή της καμπίνας»

Μαρτυρία σοκ επιβάτη της Aeroflot: «Μετά τις αναταράξεις υπήρχε αίμα στην οροφή της καμπίνας»

Δείτε το νέο βίντεο που δείχνει τους τραυματισμένους επιβάτες να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ - Τουλάχιστον 27 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και τρία βρέφη

Μαρτυρία σοκ επιβάτη της Aeroflot: «Μετά τις αναταράξεις υπήρχε αίμα στην οροφή της καμπίνας»
Σχεδόν 27 άτομα, τρία εκ των οποίων βρέφη, τραυματίστηκαν εχθές κατά τη διάρκεια αναταράξεων σε πτήση που εκτελούσε η ρωσική εταιρεία Aeroflot με προορισμό την Μπανγκόκ. Τέσσερα μάλιστα από αυτά χρειάστηκαν χειρουργείο και αναμένεται να περάσουν αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Περίπου μια ώρα πριν από την προσγείωση στην Ταϊλάνδη, οι αναταράξεις του αεροσκάφους ήταν τόσο έντονες που επιβάτες ένιωθαν - σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες - σαν να βρίσκονταν «στο εσωτερικό ενός πλυντηρίου». «Ακόμα και η οροφή του Boeing 777 είχε λεκέδες από αίμα», δήλωσε σήμερα η Εκατερίνα (δεν αποκάλυψε το επώνυμό της), μια φοιτήτρια νοσηλευτικής που επέβαινε στο «αεροσκάφος του τρόμου» και μπόρεσε ευτυχώς να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε αρκετούς από τους τραυματίες.



Όπως η ίδια αποκαλύπτει «σχεδόν κανείς από τους επιβάτες δεν φορούσε ζώνη». «Δεν μας προειδοποίησαν να προσδεθούμε. Η πλειοψηφία των επιβατών κάθονταν χαλαρά στη θέση τους, περιμένοντας την προσγείωση. Μετά τις αναταράξεις, υπήρχε αίμα παντού. Στα καθίσματα, ακόμα και το ταβάνι γιατί πολλοί χτύπησαν πάνω του. Έχω εκπαιδευτεί για ανάλογες καταστάσεις, οπότε δεν μπορούσα να μείνω άπραγη», λέει η φοιτήτρια, η οποία έσπευσε να βοηθήσει τους συνταξιδιώτες της.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες επιβατών, τίποτα δεν προμήνυε ότι το αεροσκάφος θα έπεφτε σε αναταράξεις, οι οποίες κράτησαν μόλις 15 δευτερόλεπτα αλλά ήταν αρκετές να προκαλέσουν αρκετά κατάγματα στους επιβάτες, που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τι τους περίμενε.



«Ο ουρανός ήταν καταγάλανος, δεν υπήρχε ούτε ένα σύννεφο. Και ξαφνικά ένα απίστευτα δυνατό τράνταγμα. Μετά άλλο ένα. Ο κόσμος πεταγόταν από τις θέσεις του και μερικοί έπεσαν στον διάδρομο», περιγράφει μια άλλη επιβάτης, εξηγώντας ότι πανικός κορυφώθηκε όταν έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και ο καθένας προσπαθούσε να αρπάξει από μια, μέσα στον γενικό χαμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει διαταχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάποια παρατυπία σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας εντός του αεροσκάφους, παρόλο που τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.



Δείτε βίντεο:
Η πτήση του τρόμου: «Μετά τις αναταράξεις υπήρχε αίμα στην οροφή της καμπίνας»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης