Βίντεο: Χιλιάδες Καταλανοί διαδήλωσαν υπέρ της ανεξαρτησίας τους

Βίντεο: Χιλιάδες Καταλανοί διαδήλωσαν υπέρ της ανεξαρτησίας τους

Λόγω του δημοψηφίσματος, ο Αρτουρ Μας είναι κατηγορούμενος για "σοβαρή ανυπακοή" και "κακοδιαχείριση" και κινδυνεύει με αποκλεισμό 10 ετών από το αξίωμά του και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους προς υπεράσπισή του

Βίντεο: Χιλιάδες Καταλανοί διαδήλωσαν υπέρ της ανεξαρτησίας τους
Περίπου 80.000 άτομα, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βαρκελώνη, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Καταλονία, η οποία ζητάει την ανεξαρτητοποίησή της.

Η κινητοποίηση αυτή στόχευε στη στήριξη του πρώην προέδρου της Καταλονίας, Αρτούρ Μας και του επικεφαλής του τοπικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ. Τον Νοέμβριο του 2014, οι προαναφερόμενοι οργάνωσαν μια συμβολική ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιοχής.

Κλείσιμο
Λόγω αυτής της κίνησης, ο Μας είναι κατηγορούμενος για "σοβαρή ανυπακοή" και "κακοδιαχείριση" και κινδυνεύει με αποκλεισμό 10 ετών από το αξίωμά του.
Την απαίτηση την Καταλανών, οι οποίοι έχουν τα δικά τους έθιμα και γλώσσα, τροφοδοτεί η οικονομική ύφεση της χώρας, με πολλούς να δυσανασχετούν, επισημαίνοντας ότι χρήματα που παίρνει το κράτος απ' αυτούς ως φόρους, πηγαίνουν από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης για την στήριξη των φτωχότερων περιφερειών.

Η ένταση αναζωπυρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε την απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία, απόφαση που είχε λάβει η περιφερειακή αρχή.

Ο Καρλες Πουιγκντεμπόντ, νυν πρόεδρος της Καταλονίας, έχει υποσχεθεί ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα σχετικά με την απόσχιση από την υπόλοιπη χώρα, τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης