Νιγηρία: Ελεύθερα 21 από τα περίπου 200 απαχθέντα κορίτσια της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Ελεύθερα 21 από τα περίπου 200 απαχθέντα κορίτσια της Μπόκο Χαράμ

Εκπρόσωπος της προεδρίας δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση

Νιγηρία: Ελεύθερα 21 από τα περίπου 200 απαχθέντα κορίτσια της Μπόκο Χαράμ
Ελεύθερα αφέθηκαν 21 από τα τουλάχιστον 200 κορίτσια που έπεσαν θύματα απαγωγής μελών της Μπόκο Χαράμ πριν περίπου δύο χρόνια στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, τα 21 κορίτσια βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και υπό την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας της Νιγηρίας στην πόλη Μαϊντουγκούρι.

Κλείσιμο
Προς το παρόν παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες υπό τις οποίες απελευθερώθηκαν από το Τσιμπόκ που κρατούνταν σε καθεστώς ομηρίας, παρότι τοπικά δίκτυα αναφέρουν πως μέλη της οργάνωσης μετέφεραν σε σημείο τα κορίτσια, από όπου τα παρέλαβαν στρατιώτες.

Ο Γκάρμπα Σέχου, εκπρόσωπος της προεδρίας, επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των 21 κοριτσιών
«Η απελευθέρωση των κοριτσιών, σε περιορισμένο αριθμό, είναι το αποτέλεσμα  διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της Μπόκο Χαράμ έπειτα από συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό και την ελβετική κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν», δήλωσε ο Σέχου.

«Ο πρόεδρος καλωσορίζει την απελευθέρωση των κοριτσιών αλλά καλεί τους Νιγηριανούς να σκεφτούν το γεγονός ότι περισσότεροι από 30.000 συμπολίτες έχουν σκοτωθεί από την τρομοκράτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Συνολικά 276 μαθήτριες απήχθησαν από άνδρες της Μπόκο Χαράμ τον Απρίλιο του 2014, αλλά κάποιες από αυτές κατάφεραν να δραπετεύσουν και τελικά 219 ήταν τα κορίτσια που βρέθηκαν στα χέρια των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 190 παραμένουν ακόμα στο Τσιμπόκ, ενώ η απαγωγή τους είχε προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση δίνοντας πνοή στην καμπάνια #bringbackourgirls, στην οποία συμμετείχαν σπουδαίες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης