Ιαπωνία: Προσθετικά δάχτυλα για πρώην μέλη της Γιακούζα

Ιαπωνία: Προσθετικά δάχτυλα για πρώην μέλη της Γιακούζα

Ποια είναι η γυναίκα που κατασκευάζει τα νέα δάχτυλα - Με αυτά οι μετανοημένοι μαφιόζοι αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή - Το μικρό κοστίζει περίπου 1.800 ευρώ

Ιαπωνία: Προσθετικά δάχτυλα για πρώην μέλη της Γιακούζα
Η «σφραγίδα» της ιαπωνικής μαφίας είναι τα κομμένα δάχτυλα του χεριού των μελών της, όταν κατά το τελετουργικό γιουμπιτσούμι οι άνδρες της Γιακούζα που κατηγορούνται για «παράβαση» ακρωτηριάζουν οι ίδιοι τα δάχτυλά τους, ξεκινώντας από το μικρό του αριστερού χεριού τους, το οποίο στη συνέχεια δίνουν στο «αφεντικό» τους.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν μέλη της Γιακούζα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την μαφία και να ακολουθήσουν μία ζωή μακριά από το έγκλημα; Η «σφραγίδα» αυτή τους ακολουθεί για πάντα και τους αποτρέπει να «χτίσουν» μία νέα ζωή.

Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να απαντήσει η ειδικός Γιουκάκο Φουκουσίμα, η οποία κατασκευάζει προσθετικά δάχτυλα για τους μετανοημένους μαφιόζους.

Η 44χρονη γιατρός μιλώντας στον βρετανικό Guardian εξήγησε πώς με τα νέα δάχτυλα, οι πρώην μαφιόζοι μπορούν να αποκτήσουν μία νέα ζωή και να επανενταχθούν στην κοινωνία δίχως το στίγμα της Γιακούζα.
Κλείσιμο

Μερικά από τα προσθετικά μέλη της συλλογής της



«Αν χάσεις ένα δάχτυλο σε ένα ατύχημα, ο κόσμος σε συμπονά. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Γιακούζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους εξαιτίας των τατουάζ ή των ακρωτηριασμένων δακτύλων», δήλωσε η Φουκουσίμα.

Η γυναίκα αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή προσθετικών μελών όταν κατά τη διάρκεια της ιατρικής της εκπαίδευσης είδε στο νοσοκομείο έναν άνδρα ο οποίος πάρα την αφόρητη ζέστη ήταν καλυμμένο από τα πόδια ως το κεφάλι. Όταν, λοιπόν, τον ρώτησε, της απάντησε πως ήθελε να καλύψει τις ουλές που έφερε στο σώμα του έπειτα από σοβαρά εγκαύματα. Τότε ήταν που γεννήθηκε η ιδέα της πλαστικής χειρουργικής, αλλά και της κατασκευής προσθετικών μελών.

Βέβαια, η απόφασή της να φτιάχνει δάχτυλα για τους πρώην μαφιόζους, προκάλεσε τριγμούς στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της, καθώς πολλοί ήταν όσοι την κατηγόρησαν ότι βοηθά τους γκάνγκστερς.

Ενα από τα στάδια της κατασκευής

Εκείνη, όμως, εκτιμά πως βοηθά τους συνανθρώπους της, με την προϋπόθεση βέβαια πως αποδεικνύεται η μεταμέλειά τους.

Για αυτό το λόγο, συνεργάζεται με το αστυνομικό τμήμα της Οσάκα που της επιβεβαιώνει ότι επιτρέπεται να αναλάβει τους πελάτες της.

«Χρειάζομαι απόδειξη ότι έχουν εγκαταλείψει την συμμορία και δε δέχομαι επιπλέον μετρητά από ανθρώπους που απλώς θέλουν να γλιτώσουν τη λίστα αναμονής», εξήγησε η Φουκουσίμα, η οποία χρεώνει το μικρό δάχτυλο έναντι περίπου 1.800 ευρώ.

Τα μέλη που κατασκευάζει μοιάζουν πραγματικά, ακόμα και αν κανείς τα φέρει κοντά στο φως, ωστόσο, κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν πως δεν ήταν αρκετά αληθοφανή.

«Είχα κάποια παράπονα από γκάνγκστερς που δεν τους άρεσε το νέο τους δάχτυλο. Δεν ακούω τις απειλές τους, ακόμα και όταν έρχονται εδώ και αρχίζουν να πετούν τα έπιπλα. Ευτυχώς, δε συμβαίνει συχνά, κι η αστυνομία με προσέχει», πρόσθεσε.

Η 44χρονη έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει δάχτυλα σε περισσότερες από 1.000 αποχρώσεις, ώστε το προσθετικό να δείχνει ίδιο με τα υπόλοιπα, ενώ κάθε λεπτομέρεια, από τα νύχια, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, τις φλέβες αναπαράγονται με σιλικόνη.

Ενας πρώην μαφιόζος πριν το προσθετικό δάχτυλο


Τη στιγμή που οι ιαπωνικές αρχές έχουν κηρύξει πραγματικό πόλεμο κατά της Γιακούζα, με τα μέλη της να αγγίζουν τις 53.000 συγκριτικά με τις 80.000 του 2009, η Φουκουσίμα εύχεται οι βεντέτες να τελειώσουν, αν και εκτιμά πως η ιδέα της ιαπωνικής μαφίας δύσκολα θα τερματιστεί.

Το νέο του δάχτυλο δια χειρός Φουκουσίμα


Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι επιστολές που λαμβάνει από ανθρώπους που έλαβαν τις υπηρεσίες της εξηγώντας της πόσο τους άλλαξε τη ζωή η παρέμβασή της.

«Μαθαίνω για ανθρώπους που παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά, βρήκαν δουλειά. Άλλοι μου λένε ότι βρήκαν το δρόμο τους και ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς τους. Κάποιοι απλώς μου λένε πόσο χαρούμενοι είναι που είναι ζωντανοί, ακόμα και αν μερικές φορές εύχονται να είχαν πεθάνει. Δεν κάνω αυτή τη δουλειά σαν υπηρεσία για την Γιακούζα. Το κάνω για τους ανθρώπους που θέλουν μία δεύτερη ευκαιρία που θέλουν να αποτελούν καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους», τόνισε η Φουκουσίμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης