«Αυτή η χώρα δεν είναι πλέον ασφαλής», καταγγέλλει η μητέρα της 22χρονης που δολοφονήθηκε από πρόσφυγα στη Σουηδία

«Αυτή η χώρα δεν είναι πλέον ασφαλής», καταγγέλλει η μητέρα της 22χρονης που δολοφονήθηκε από πρόσφυγα στη Σουηδία

Σομαλός ο 15χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα την Δευτέρα 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, στην πόλη Molndal της Σουηδίας - Τους Σουηδούς πολιτικούς κατηγορούν οι γονείς του θύματος

«Αυτή η χώρα δεν είναι πλέον ασφαλής», καταγγέλλει η μητέρα της 22χρονης που δολοφονήθηκε από πρόσφυγα στη Σουηδία
Την Δευτέρα το βράδυ, λίγο πριν τις 8:00 (τοπική ώρα) ένας 15χρονος πρόσφυγας, που διέμενε προσωρινά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, στην πόλη Molndal κοντά στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, μαχαίρωσε στην πλάτη και στον μηρό την 22χρονη εργαζόμενη Alexandra Mezher. Η νεαρή κοπέλα είχε εκείνη την ώρα βάρδια μόνη της στο κέντρο υποδοχής.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ, όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα και ο 15χρονος πρόσφυγας συνελήφθη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 15χρονος κατάγεται από την Σομαλία και είχε καταθέσει αίτηση χορήγησης ασύλου, ενώ προσωρινά διέμενε στο κέντρο υποδοχής προσφύγων μαζί με άλλους δέκα ανήλικους πρόσφυγες, ηλικίας από 14 μέχρι 17 ετών, που είχαν ταξιδέψει στην Σουηδία χωρίς τους γονείς τους ή κάποιον ενήλικα συνοδό.

Κλείσιμο
 
Λίγα λουλούδια έξω από το κέντρο υποδοχής προσφύγων, όπου δολοφονήθηκε η 22χρονη
                           


Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Thomas Fuxborg δήλωσε ότι το κίνητρο του φόνου παραμένει προς το παρόν ασαφές ενώ οι γονείς της άτυχης κοπέλας, που είχε σουηδική υπηκοότητα και είχαν έρθει πριν 25 χρόνια στην χώρα από τον Λίβανο, δήλωσαν αγανακτισμένοι ότι για την δολοφονία της κόρης τους ευθύνονται οι Σουηδοί πολιτικοί που έχουν επιτρέψει την μεγάλη αύξηση προσφύγων στην Σουηδία.

Η μητέρα της 22χρονης, που είχε σπουδάσει ψυχολογία, δήλωσε: «Εγκαταλείψαμε τον Λίβανο για να ξεφύγουμε από τον εμφύλιο πόλεμο, την βία και τον κίνδυνο. Ήρθαμε στη Σουηδία, που ήταν ασφαλής για να δημιουργήσουμε οικογένεια. Αλλά η χώρα δεν είναι ασφαλής πια».

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας, η 42χρονη Chimene και ο 45χρονος Bourous Mezher, έχουν δημιουργήσει στην πόλη επιχείρηση στον τομέα της εστίασης μαζί με τους τρεις γιους τους. Η οικογένεια κατηγορεί τους πολιτικούς για την ραγδαία αύξηση των προσφύγων και τα κρούσματα βίας που έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα στην Σουηδία.

Στην πόλη των 60.000 κατοίκων σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους έχουν φτάσει 8.000 πρόσφυγες και οι 4.000 από αυτούς είναι ασυνόδευτα παιδιά. Μόνο το 2015 στη Σουηδία, που έχει πληθυσμό 9.8 εκατομμύρια κατοίκους, ταξίδεψαν 160.000 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 35.369 είναι παιδιά χωρίς συνοδό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης