Είχε ζητήσει άσυλο από την Τουρκία ο καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο στην Κωνσταντινούπολη

Είχε ζητήσει άσυλο από την Τουρκία ο καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο στην Κωνσταντινούπολη

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 28χρονου Ναμπίλ Φαντλί - Έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών του

Είχε ζητήσει άσυλο από την Τουρκία ο καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο στην Κωνσταντινούπολη
Λίγες ώρες έπειτα από τη φονική επίθεση που στοίχισε το θάνατο σε δέκα τουρίστες και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 ακόμα ανθρώπων, στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του καμικάζι, ο οποίος πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην κεντρική πλατεία Σουλταναχμέτ.

Η εφημερίδα Habertürk δημοσίευσε φωτογραφία, στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο 28χρονος Ναμπίλ Φαντλί που αιματοκύλισε την καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα ο Φαντλί εθεάθη στην Κωνσταντινούπολη μία εβδομάδα πριν θέσει σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την έγκαιρη αντιμετώπιση της τουρκικής αστυνομίας, καθώς εικάζεται ότι οι τοπικές αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις του.

Όπως επισημαίνει η Habertürk, οι λήψεις του Φαντλί ελήφθησαν την 5η Ιανουαρίου, ενώ ο δράστης που φέρεται να διατηρούσε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, είχε δώσει τα δαχτυλικά αποτυπώματά του στις τοπικές αρχές της Κωνσταντινούπολης.

Η Hurriyet από την άλλη, εξηγεί πως ο 28χρονος τρομοκράτης είχε ζητήσει άσυλο από την Τουρκία στο αρμόδιο κέντρο μετανάστευσης στο δήμο της Ζειτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης, την ίδια ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις του στην τουρκική πόλη.

Η τουρκική εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως ο άνδρας έφτασε στο αρμόδιο κέντρο μετανάστευσης μαζί με ακόμα τέσσερις άνδρες και παρέμεινε σε αδήλωτη διεύθυνση για λίγες ημέρες.

Στην ταυτότητα του τρομοκράτη κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές από λήψη των δαχτυλικών αποτυπωμάτων της σορού του 28χρονου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συνεργούς του Φαντλί.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης