Ρωσία: Ορθόδοξοι ιερείς ποζάρουν με τις γάτες τους σε ημερολόγιο του 2016

Ρωσία: Ορθόδοξοι ιερείς ποζάρουν με τις γάτες τους σε ημερολόγιο του 2016

«Δεν είναι μεγάλη αμαρτία», είπε ο εκπρόσωπος της επίσημης Εκκλησίας, «αλλά δεν θα ήθελα ένα τέτοιο ημερολόγιο στον τοίχο μου» - Τίποτα δεν είναι στημένο, είναι απλώς παπάδες με τις γάτες τους, λέει η υπεύθυνη του πρότζεκτ

Ρωσία: Ορθόδοξοι ιερείς ποζάρουν με τις γάτες τους σε ημερολόγιο του 2016
Μια πολύ ασυνήθιστη ενέργεια έκαναν ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς, που αποφάσισαν να φωτογραφηθούν με τις γάτες τους για το ημερολόγιο του 2016. 

Εμπνευστής της ιδέας ήταν η Ξένια Λουτσένκο, δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα της ορθόδοξης εκκλησίας του Πραβμίρ, που δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως «το κάναμε για να δείξουμε ποιοι είμαστε. Καμία φωτογραφία δεν είναι σκηνοθετημένη, όλοι οι ιερείς φωτογραφήθηκαν με τις γάτες τους». 

Δώδεκα ορθόδοξοι ιερείς φωτογραφήθηκαν με τις γάτες τους, ένας για κάθε μήνα του 2016
Κλείσιμο


Όπως αποκαλύπτει μάλιστα, αφού το ημερολόγιο κυκλοφόρησε, η ίδια έγινε δέκτης παραπόνων από άλλους ιερείς που δεν συμπεριλήφθησαν στο πρότζεκτ: «Είδαν το αποτέλεσμα και με ρωτούσαν "γιατί δεν μου είπες κι εμένα, έχω μια τέτοια γάτα κι εγώ"», λέει η Λουτσένκο στον ρωσικό τύπο. 

Για το ζήτημα υπήρξε και αντίδραση από την επίσημη εκκλησία της Ρωσίας, ένας εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε πως «δεν είναι μεγάλη αμαρτία», προσθέτοντας πάντως πως εκείνος «δεν θα ήθελε ένα τέτοιο ημερολόγιο στον τοίχο του». 

Η αντίδραση του κοινού ήταν όντως διχασμένη, με κάποιους να βρίσκουν το εγχείρημα «γλυκό» και κάποιους άλλους να λένε πως «τίποτα δεν μπορεί να σώσει αυτούς τους παπάδες, ούτε καν οι γατούλες τους»! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης