«Αστακός» η Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

«Αστακός» η Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Θα τον υποδεχθεί ο Μπαράκ Ομπάμα - Θα πάρει μέρος σε συνεδρίαση του Κογκρέσου, των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα επισκεφθεί και φυλακές στη Φιλαδέλφεια

«Αστακός» η Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου
«Aστακός» θα είναι από σήμερα η Ουάσινγκτον εν όψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός. 

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Κούβα, ο Ποντίφικας μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον όπου σε λίγες ώρες θα τον υποδεχθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα. Εκτός από την Ουάσινγκτον, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει κατ' ιδιαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο και σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία σειρά από θέματα, όπως το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και της μετανάστευσης. 

Ο Πάπας θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον και θα μιλήσει στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη, ενώ θα βρεθεί και στη Φιλαδέλφεια και θα επισκεφθεί το Φεστιβάλ "World Meeting of Families". Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρίθα Φράνκλιν θα ανέβει στη σκηνή στις 26 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο Πάπας αναμένεται να επισκεφθεί το φεστιβάλ. Την επόμενη μέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει λειτουργία στην Φιλαδέλφεια κι αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στον τελικό σταθμό της περιοδείας του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, θα είναι βαρύνουσας σημασίας η παρουσία του στη 70στή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όπου θα συναντηθεί με ηγέτες απ' όλο τον κόσμο για να συζητήσουν για το θέμα των αμυντικών επιλογών. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Έδρα έχει ήδη εκφράσει την δυσφορία της για το γεγονός ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους της δεξίωσης που έχει προγραμματιστεί προς τιμήν του Πάπα στον Λευκό Οίκο περιλαμβάνονται μία τρανς ακτιβίστρια και ο πρωτος ανοιχτά gay επίσκοπος Επισκοπελιανής Εκκλησίας. Ο Πάπας θα επικεφθεί επίσης φυλακή στη Φιλαδέλφεια, δύο μήνες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε ακριβώς το ίδιο, προκειμένου να προωθήσει την ιδέα της αποσυμφόρησης του ογκωδέστερου σωφρονιστικού συστήματος στον κόσμο.   
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης