Κούβα: Τι συζήτησαν Πάπας Φραγκίσκος και Φιντέλ Κάστρο

Κούβα: Τι συζήτησαν Πάπας Φραγκίσκος και Φιντέλ Κάστρο

Ποια τα δώρα που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες - Σε «φιλικό και οικογενειακό κλίμα» η συνάντησή τους

Κούβα: Τι συζήτησαν Πάπας Φραγκίσκος και Φιντέλ Κάστρο
Μετά την ομιλία του ενώπιον 500.000 πιστών στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα της Κούβας, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον ιστορικό ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο.

Η συνομιλία των δύο «επαναστατών» πραγματοποιήθηκε σε «οικογενειακό και φιλικό κλίμα», όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, ενώ η συνάντησή τους διήρκησε περίπου 40 λεπτά.



Ο «λίδερ μάξιμο» συνάντησε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μαζί με την σύζυγό του, Ντάλια Σότο ντελ Βάγε, στην κατοικία του προσώπου-σύμβολο της Κούβας.
Κλείσιμο

Οι δύο άνδρες, όπως αποκάλυψε ο Λομπάρντι, συζήτησαν για την προστασία του περιβάλλοντος και τα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.



Ωστόσο, αντάλλαξαν και δώρα, τα οποία όπως διευκρίνισε ο Φεντερίκο Λομπάρντι ήταν βιβλία, καθώς «είναι κι οι δύο καλλιεργημένοι άνθρωποι, που σκέφτονται και προβληματίζονται».

Ο Πάπας δώρισε στον Κάστρο δύο θρησκευτικά βιβλία του Ιταλού συγγραφέα Αλεσάντρο Προντζάτο και ένα τρίτο βιβλίο ενός Ιησουίτη που ήταν καθηγητής του Φιντέλ Κάστρο όσο φοιτούσε στο κολλέγιο των Ιησουιτών.

Όπως επισημαίνουν ιταλικά δημοσιεύματα, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον προκαθήμενο του Πάπα Φραγκίσκου, Πάπα Ράτζινγκερ το 2012 του είχε ζητήσει βιβλία για να διαβάσει. Ο Φραγκίσκος, λοιπόν, θυμήθηκε την επιθυμία του Κάστρο και την εκπλήρωσε, ενθουσιάζοντάς τον.



Από την πλευρά του, ο Κάστρο δώρισε στον Πάπα το βιβλίο «Φιντέλ και θρησκεία» με αφιέρωση: «Για τον Πάπα Φραγκίσκο σε ευκαιρία της αδελφικής επίσκεψής του στην Κούβα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης