Σάλος από τη δήλωση του Ούγγρου πρωθυπουργού: «Δεν θέλουμε άλλους πρόσφυγες»

Σάλος από τη δήλωση του Ούγγρου πρωθυπουργού: «Δεν θέλουμε άλλους πρόσφυγες»

Ο Βίκτορ Ορμπάν είπε πως η χώρα του δεν θέλει άλλους μουσουλμάνους μετανάστες επικαλούμενος την εμπειρία της Ουγγαρίας υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία - Απειλεί να υψώσει φράχτη και στα σύνορα με την Κροατία

Σάλος από τη δήλωση του Ούγγρου πρωθυπουργού: «Δεν θέλουμε άλλους πρόσφυγες»
Την ώρα που χιλιάδες Σύροι εγκαταλείπουν καθημερινά την πατρίδα τους με την ελπίδα να   βρουν μια καλύτερη τύχη σε άλλο τόπο και με τον σοβαρό κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους σε αυτή την προσπάθεια, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν  δηλώνει ωμά ότι η χώρα δεν θέλει άλλους μετανάστες μουσουλμάνους. 

Επικαλούμενος την εμπειρία της Ουγγαρίας υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Ορμπάν φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «Νομίζω έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε αν θέλουμε περισσότερους μουσουλμάνους στη χώρα μας. Δεν μας αρέσουν οι συνέπειες». Παράλληλα προέτρεψε όσους σκέφτονται να περάσουν τα σύνορα της Ουγγαρίας, να μην το κάνουν. «Σας παρακαλώ μην έρχεστε. Είναι ρίσκο. Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα γίνετε αποδεκτοί» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ απείλησε να υψώσει φράχτη και στα σύνορα με την Κροατία. Συγκεκριμένα Ο Ορμπάν δήλωσε πως προτεραιότητα της χώρας του είναι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με τη Σερβία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν αναγκαστούμε να χτίσουμε ένα φράχτη μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας, θα το κάνουμε».

Παράλληλα τόνισε πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν του πρότειναν μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από την Ουγγαρία, αλλά θα σκεφτόταν ένα σύστημα αναδιανομής με ποσόστωση, αν γινόταν μια πρόταση.

Κλείσιμο
Χάος στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης


Ερωτηθείς αν οι προτάσεις για ένα διευρυμένο σύστημα μετεγκατάστασης στην ΕΕ θα βοηθούσαν την Ουγγαρία, ο Ορμπάν, που επανέλαβε τις αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με το αιτιολογικό ότι τέτοιες ποσοστώσεις θα ενθάρρυναν περισσότερους μετανάστες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, απάντησε πως δεν έχει ακούσει κάποια τέτοια πρόταση, αλλά θα την σκεφτόταν.

Απεγνωσμένοι Σύροι πρόσφυγες πέφτουν με το μωρό τους στις γραμμές του τρένου σε σταθμό στην ουγγρική πόλη Μπίτσκε 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης