Ενταση στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου

Ενταση στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου

Χρησιμοποίησαν μεταλλικά οδοφράγματα και κομμάτια από μπετόν προκειμένου να σπάσουν την γυάλινη πλαϊνή είσοδο

Ενταση στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου
Κλιμακώνεται ξανά η ένταση στο Χονγκ Κονγκ όπου την Τρίτη, μια ομάδα διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο.

Είναι η πρώτη φορά που οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε ένα κεντρικό δημόσιο κτίριο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες πολλών πολιτικών αναλυτών που είχαν προβλέψει ότι το ανυποχώρητο αυτό κίνημα υπήρχαν ενδείξεις ότι τελικά καταλαγιάζει.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (ώρα Χονγκ Κονγκ) όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο του κοινοβουλίου και χρησιμοποίησε μεταλλικά οδοφράγματα και κομμάτια από μπετόν προκειμένου να σπάσει την γυάλινη πλαϊνή είσοδο.
Όταν την έσπασαν, αρκετοί μπόρεσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ένα δημοσιογράφο του Reuters.

Άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας, ορισμένοι κρατώντας ασπίδες και φορώντας κράνη, τους όρμησαν και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ προκειμένου να εμποδίσουν και άλλες ομάδες διαδηλωτών να εισβάλουν.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου δικαστικοί κλητήρες ξήλωσαν τμήμα του καταυλισμού που είχαν στήσει οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονταν επί σχεδόν δύo μήνες.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης