Η Ουκρανία ζητά από τον ΟΗΕ να αναπτύξει κυανόκρανους στο έδαφός της

Η Ουκρανία ζητά από τον ΟΗΕ να αναπτύξει κυανόκρανους στο έδαφός της

Το αίτημα υποβλήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του Ουκρανού προέδρου με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών - Υπεγράφη το διάταγμα για την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στις ανατολικές επαρχίες

Η Ουκρανία ζητά από τον ΟΗΕ να αναπτύξει κυανόκρανους στο έδαφός της
Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η κρίση που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην ανατολική Ουκρανία όπου φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και έχουν υψώσει ρωσικές σημαίες την ώρα που η ουκρανική κυβέρνηση απειλεί με ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική επιχείρηση».

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από τον οποίο ζήτησε την ανάπτυξη κυανόκρανων στις ανατολικές επαρχίες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» θα μπορούσε να διεξαχθεί από κοινού από τον ουκρανικό στρατό και τους κυανόκρανος των Ηνωμένων Εθνών.

Για να συμβεί, ωστόσο, κάτι τέτοιο, θα πρέπει η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης από τον ΟΗΕ να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, στο οποίο η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος, έχει δικαίωμα βέτο.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, όπως μεταδίδει το Russia Today, ο Τουρτσίνοφ υπέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας νέα εντολή για να ξεκινήσει επίσημα μια «ειδική ανιτρομοκρατική επιχείρηση» στα ανατολικά της χώρας, την επίβλεψη της οποίας θα έχει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αντρέι Παρούμπι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης