Συρία: Υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ η δυτική περιφέρεια της Χομς

Συρία: Υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ η δυτική περιφέρεια της Χομς

Με την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της περιφέρειας της Χομς, οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον πλήρως τη σύνδεση της πρωτεύουσας με τα δυτικά

Συρία: Υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ η δυτική περιφέρεια της Χομς
Αποκόπτοντας στους αντάρτες τις διόδους προς τον Λίβανο και διασφαλίζοντας τη σύνδεση της Δαμασκού με τα δυτικά, οι δυνάμεις του Ασαντ ελέγχουν πλέον το δυτικό τμήμα της περιφέρειας της Χομς.

Το τελευταίο τρίμηνο οι καθεστωτικές δυνάμεις προελαύνουν στα δυτικά ανακαταλαμβάνοντας την Παρασκευή το Κρακ ντε Σεβαλιέ, μεσαιωνικό κάστρο των Σταυροφόρων.

Κλείσιμο
Ο διοικητής των συριακών δυνάμεων, οι οποίες κατέλαβαν το σημείο, ανέφερε την Παρασκευή ότι «εξοντώθηκαν» 93 αντικαθεστωτικοί που προσπάθησαν να διαφύγουν στον Λίβανο μετά την κατάληψη του Κρακ ντε Σεβαλιέ μετά από πολύωρες συγκρούσεις.

Με την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της περιφέρειας της Χομς, οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον πλήρως τη σύνδεση της πρωτεύουσας με τα δυτικά.

Οπως ανέφερε την Παρασκευή ανταποκριτής του Reuters στην περιοχή, στην πορεία του οδικού άξονα από τη Δαμασκό μέχρι το Κρακ - μήκους 160 χλμ. - υπήρχαν αρκετά στρατιωτικά σημεία ελέγχου αλλά κανένα ίχνος παρουσίας αντικαθεστωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης