Η Συρία στο «τραπέζι» των ισχυρών του πλανήτη στη Σύνοδο G20

Η Συρία στο «τραπέζι» των ισχυρών του πλανήτη στη Σύνοδο G20

O Ομπάμα επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Χρωστούν 6,7 εκατ. και έχουν ακίνητα 567 εκατ. ευρώ!!!
Η Συρία στο «τραπέζι» των ισχυρών του πλανήτη στη Σύνοδο G20
Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας την Πέμπτη, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομία.

Αν και δεν είναι προγραμματισμένη μία κατ΄ιδίαν συνάντηση Ομπάμα- Πούτιν, οι δύο άνδρες θα δώσουν το παρών στη σύνοδο όπου κυρίαρχο θέμα ήταν η παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, στην ατζέντα της συνόδου μπήκε... σφήνα το συριακό. Εκτός από τους ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών θα παραστούν και υπουργοί Εξωτερικών προκειμένου να συζητήσουν για το συριακό ζήτημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, έχοντας λάβει το πράσινο φως από την Γερουσία για να πατήσει τη σκανδάλη, προσέρχεται εμφανώς ενισχυμένος στη σύνοδο αν και θα πρέπει το χρονοδιάγραμμα του πολέμου κατά της Δαμασκού να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής και εν συνεχεία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πριν ξεκινήσουn οι εργασίες των G20, ο πλανητάρχης θα συναντηθεί με ομοφυλόφιλους ακτιβιστές στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. 

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις από τους ηγέτες για να συναινέσει σε μία στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού αν και ο ίδιος τα τελευταία 24ωρα έχει μαλακώσει τη στάση του δηλώνοντας πως, άπαξ και υπάρξει απόφαση του Σ.Α του ΟΗΕ για σταυωτική επέμβαση και αποδειχθεί η χρήση χημικών από το καθεστώς Ασαντ, η Μόσχα θα μπορούσε να επιτρέψει μία στρατιωτική δράση κατά του συριακού καθεστώτος.
Κλείσιμο

Από την πλευρά της, πάντως, η Δαμασκός έσπευσε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις Πούτιν επισημαίνοντας πως η Μόσχα δεν έχει αλλάξει στάση στο συριακό. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αν και διαδηλώσεις κατά διεθνών συνόδων που συχνά φιλοξενεί η Ρωσία είναι πολύ λιγότερες στη χώρα αυτή, από ότι στα δυτικά κράτη, εν τούτοις το Κρεμλίνο έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την συνάντηση. Μεταξύ αυτών είναι και η σχεδόν πλήρης απενεργοποίηση του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης