Διαψεύδει το Βατικανό ότι ο Πάπας τηλεφώνησε στον Άσαντ

Διαψεύδει το Βατικανό ότι ο Πάπας τηλεφώνησε στον Άσαντ

Ωστόσο την είδηση αποκάλυψε ο βιογράφος του - Σάλος στο Διαδίκτυο - Την είδηση μετέδωσαν αρχικά τα ιταλικά μίντια αλλά στη συνέχεια "κατέβηκε" από όλα τα social media - Και επιστολή προς τον Πούτιν από τον Ποντίφικα

Διαψεύδει το Βατικανό ότι ο Πάπας τηλεφώνησε στον Άσαντ
Σάλος στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες με αφορμή την είδηση ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Κλαρίν της Αργεντινής και την υπογράφει ο Αργεντινός Sergio Rubin, δηλαδήο επίσημος βιογράφος του Πάπα ο οποίος επιμένει στο ρεπορτάζ του, παρά το γεγονός ότι το Βατικανό έσπευσε να τη διαψεύσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κλαρίν, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας φέρεται ότι ζήτησε από τον Άσαντ να επιδείξει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα.

Στην είδηση αυτή έδωσαν αρχικώς ιδιαίτερη έμφαση τα μεγάλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν και στη συνέχεια κάθε σχετική αναφορά "κατέβηκε" από όλα τα social media.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πάπας απέστειλε και ένα ιδιόχειρο σημείωμα στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, στο οποίο κάνει μια "από καρδιάς έκκληση" για ειρηνική επίλυση του θέματος της Συρίας. Μάλιστα φέρεται να τονίζει πως μια ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία δεν θα εξυπηρετούσε τίποτε άλλο πέρα από "μάταιες επιδιώξεις".
Κλείσιμο

Στην επιστολή που απευθύνει στον Πούτιν, ο οποίος προεδρεύει της συνόδου κορυφής της G20, ο Πάπας αναφέρεται στις παγκόσμιες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και καταδικάζει τις "ανώφελες σφαγές" στην Μέση Ανατολή, απευθύνοντας έκκληση να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένοπλη λύση στην Συρία: "Απευθύνω έκκληση από τα βάθη της καρδιάς στους ηγέτες που είναι παρόντες, σε καθέναν από αυτούς, να βοηθήσουν στην εξεύρεση δρόμων για να ξεπεραστούν οι αντικρουόμενες θέσεις, όπως και να εγκαταλείψουν την μάταιη επιδίωξη μιας στρατιωτικής λύσης", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας στην επιστολή του.

"Αντ'αυτού ας υπάρξει μια ανανεωμένη δέσμευση για να αναζητηθεί, με θάρρος και αποφασιστικότητα, μια ειρηνική λύση μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, η οποία θα υποστηριχθεί ομόφωνα από την διεθνή κοινότητα", συμπληρώνει και καταλήγει: Τα "μονομερή συμφέροντα" επικράτησαν και εμπόδισαν την αναζήτηση μιας λύσης στην συριακή σύγκρουση, η οποία "θα είχε εμποδίσει την ανάλγητη σφαγή που εκτυλίσσεται τώρα". Η Μέση Ανατολή έχει "δοκιμαστεί πικρά από την διαμάχη" και χρειάζεται ειρήνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας έχει ζητήσει από τους καθολικούς πιστούς και από όλους τους «ανθρώπους με καλή πρόθεση» μεθαύριο Σάββατο να νηστέψουν και να προσευχηθούν για να αποφευχθεί η εμπόλεμη σύρραξη στην Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης