Στη Δαμασκό η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών

Στη Δαμασκό η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται λίγο μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι οι σύροι πρόσφυγες ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια, αριθμός οκταπλάσιος σε σχέση με πριν από έναν χρόνο

Peugeot 3008 HYbrid4: Το πρώτο υβριδικό που «καίει» ντίζελ!
Στη Δαμασκό η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών
H επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών Βάλερι 'Ειμος έφθασε σήμερα στη Δαμασκό για συνομιλίες με σύρους αξιωματούχους, ανακοίνωση πηγή του ΟΗΕ.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται λίγο μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι οι σύροι πρόσφυγες ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια, αριθμός οκταπλάσιος σε σχέση με πριν από έναν χρόνο.

Κλείσιμο
Η 'Ειμος, η οποία αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή από τη Συρία, έχει επισκεφθεί την Δαμασκό κατά το παρελθόν.

Τον περασμένο μήνα η αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε επαναλάβει μαζί με την 'Υπατη Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι την έκκληση για καλύτερη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

"Η έλλειψη ασφάλειας σε συνδυασμό με γραφειοκρατικούς περιορισμούς και την μείωση του αριθμού των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Συρία εξακολουθούν να εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάνει σε όσους την χρειάζονται. Μια ανθρώπινη τραγωδία διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας στη Συρία", είχε δηλώσει η 'Ειμος.

Υπολογίζοντας τον αριθμό των εκτοπισμένων, τουλάχιστον έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που ξεκληρίζουν τη Συρία από τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης