Τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

Για στήριξη του Αμερικανού προέδρου στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης 

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο.

«Ο Ομπάμα καλεί την Ελλάδα να ισορροπήσει την λιτότητα με την ανάπτυξη, ενόσω η χώρα βγαίνει από την ύφεση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Washington Post
.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις «τολμηρές και δομικές μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους», μετά τη συνάντηση στο οβάλ γραφείο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η «τρομακτική ανεργία».Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα των «Financial Times».

Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Αντώνη Σαμαρά για την «τολμηρή και δύσκολη δράση του» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, ώστε να μπορούν να «δουν το φως στο τέλος του τούνελ», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, με τον αμερικανό πρόεδρο να προσθέτει ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση για τη διαχείριση του χρέους, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι ότι βρίσκονται στο επίκεντρο η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας».

Οι FT αποτυπώνουν και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε βέβαιος «ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με μια ισχυρότερη οικονομία, προς όφελος όλης της Ευρώπης».

«Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες, αλλά δεν πρόκειται να είναι επί ματαίω », είπε.

«Ο Ομπάμα προτρέπει τον Σαμαρά να αναπτύξει την Οικονομία», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος των New York Times. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προτρέπει τον Ελληνα πρωθυπουργό να βρει τρόπους έτσι ώστε να χτίσει μια υγιή - δυνατή οικονομία, ακόμη και συνεχίσει τις περικοπές στις δαπάνες, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης.

Στη συνάντηση στο Οβάλ γραφείο ο Μπαράκ Ομπάμα επίσημανε στον κ. Σαμαρά ότι οι πολιτικές που επικεντρώνονται μόνο στις μειώσεις των δαπανών, δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα στο να επιστρέψει σε μια οικονομική ευημερία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε μετά τη συνάντηση: «Είναι σημαντικό που έχουμε ένα σχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη διαχείριση του χρέους, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι ότι βρίσκονται στο επίκεντρο η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας». Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του εξέφρασε για άλλη μια φορά τις ανησυχίες του προς τον κ. Ομπάμα, σημειώνοντας ότι η ανεργία των νέων στη χώρα του είχε φτάσει το 60%, επισημαίνει η εφημερίδα.Ο Ομπάμα εκφράζει τη στήριξή του για τον οικονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας, είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προβεί σε δραστικές ενέργειες, σημειώνει η εφημερίδα, ενώ συνεχίζει πως «η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης, τόσο όσο θα χρειαστεί για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προϋπόθεση για να λάβει η Ελλάδα την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ». 

Η Wall Street Journal επισημαίνει επίσης ότι ενδεχόμενη κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές δόσεις του πακέτου διάσωσης και να επαναφέρει την οικονομική αστάθεια στην ευρωζώνη για να καταλήξει πως τυχόν προβλήματα στην Ευρώπη θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Το Associated Press γράφει ότι ο «πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε χθες την Ελλάδα να εξισορροπήσει την λιτότητα με ανάπτυξη καθώς αναζητά την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι χρειάζεται οι Ελληνες να δουν ένα φως στο τέλος του τούνελ».

Με τη σειρά του το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι ο αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θα στηρίξει τα βήματα της Ελλάδας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της την ώρα που ετοιμάζεται για συνομιλίες με τους πιστωτές της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Ρεπορτάζ για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ φιλοξενούν όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η ιστοσελίδα του περιοδικού Business Week, του καναλιού Fox News, ενώ στη Huffington Post τονίζεται η παραίνεση Ομπάμα παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν και μέτρα ανάπτυξης.

Τι έγραψαν τα γερμανικά ΜΜΕ

WSJ Deutschland: «Ο Ομπάμα καλεί για αλλαγή πλεύσης στην Ελλάδα». Με αυτό τον τίτλο η γερμανική έκδοση της εφημερίδας σημειώνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ανοικτά την στήριξή του στον Ελληνα πρωθυπουργό και τόνισε ότι «η λιτότητα από μόνη της δεν φτάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης».

«Αρκετοί Έλληνες ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί έναν νέο κούρεμα, ωστόσο τέτοιες εκκλήσεις πριν τις  εκλογές του φθινοπώρου (στη Γερμανία) πιθανότατα θα εξανεμίζονταν χωρίς επίδραση», επισημαίνει.

 «Ο Ομπάμα καλεί για περισσότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα», γράφει η Welt, τονίζοντας την αναφορά του αμερικανού προέδρου πως «η λιτότητα μόνο δεν είναι λύση».Ο Ομπάμα «επαινεί την Ελλάδα για τις θαρραλέες και δύσκολες προσπάθειές της» γράφει από την πλευρά της η Deutsche Well, υπογραμμίζοντας όμως επίσης την έμφαση που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος στο ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αρκεί.ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ??? ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ... Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!! ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ!!!!!!!!!! ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΥΡΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ( ΠΙΘΑΝΟΝ) ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ !! ΓΙΑΤΙ ??? ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ!! Η ΑΝΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ,, ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ( ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΛΕΞΗ!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ???? ΛΟΓΙΑ-- ΛΟΓΙΑ !!! ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΦΥΓΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ

Σ Υ Ν ΑΘΗΝΑ .κ.....Ε'ΑΣ ΚΟΥΝΙΣΟΥΜΑΙ Κ'ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΛΟΣ Ο ΓΛΟΜΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΥΧΙ ΓΙΑ ΕΠΥΤΥΧΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Lampas 4

Η Βild ακομη για τον Ρεμο γραφει;;;;

fatman

.....το θεμα δεν ειναι παντα αυτο προβαλλεται απο τα ΜΜΕ,κατα καιρους εχει παρατηρηθει οτι ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ καλει τους υπηκουος του, με υποτιθετε καποιο προσχημα(να φαινετε ομως οτι αυτην την επισκεψη την ζηταει ο επισκεπτομενος και οχι η USA).Εκει λοιπον λαμβανει ο εκαστοτε Κυβερνων Πολιτικος την ΝΕΑ-ΓΡΑΜΜΗ που πρεπει να ακολουθηση,και παραλληλα να τον ακουση εαν εχει να ζητησει τιποτα το αναγκαιο.Ουσιαστικα αυτο γινεται τις περισσοτερες φορες κατα των επισκεψεων των πολυ μικρων ΚΡΑΤΩΝ εξερουμενων των μεγαλλων φυσικα.

Δαναος δαρειος

Ο καθε έλληνας εχει την αξία οχι αυτοί που κλέβουν την ψήφο του λαού !!! Άρα έπρεπε τους έλληνες να εξυμνησει αυτός οχι τον πρωθυπουργό προσωπικά !!! Μέγα λάθος !!! Άρα θα τους την χαλάσουμε την σούπα με την δύναμη του λαού που ειναι η ψήφος του !!!!

θαυμαστης ηγετων

Ιδια κουστουμακια,καρφιτσες στα πετα,μπλε γραβατες οι\\δυο ηγετες\\ μονο που ο ενας κραταει τ'α... του και ο αλλος το [...] του....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Turkey

Οι «συνδήμαρχοι» τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, των Χακάρι, Γιουκσέκοβα, Ερτζίς και Νουσαϊμπίν, στις οποίες ζούν κυρίως Κούρδοι, συνελήφθησαν τα χαράματα, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών» ερευνών

battle_ar

Μαίνονται οι συγκρούσεις και στην πολη Ρας αλ-Αΐν - Για 135 νεκρούς μαχητές και 70 αμάχους μιλούν οι Κούρδοι, για 595 «νεκρούς τρομοκράτες» κάνει λόγο η Άγκυρα - Οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους απεγκλωβισμού των στρατιωτών

5