Ομπάμα: Όχι, δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση

Ομπάμα: Όχι, δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «πήρε» τη δήλωση-μήνυμα προς την Τρόικα που επιθυμούσε - Πρόεδρος  ΗΠΑ: O Σαμαράς έκανε τολμηρές ενέργειες που ενισχύουν τις δυνατότητες του ελληνικού λαού - Η ανάπτυξη έρχεται μαζί με τις θέσεις εργασίας - Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας

Ομπάμα: Όχι, δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση
Μήνυμα προς τη Γερμανία και την Καγκελάριο Μέρκελ ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Λευκό Οίκο.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι είναι σημαντικό να έχουμε για τη διαχείριση του χρέους προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό στο επίκεντρο να βρεθεί η ανάπτυξη καθώς, όπως είπε, χαρακτηριστικά, «εκεί όπου υπάρχει εργασία, υπάρχει παραγωγικότητα και άραρ για αυτές τις χώρες είναι ευκολότερο να μειώσουν το χρέος».

Αναφερόμενος στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Ομπάμα σημείωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει τολμηρές ενέργειες για τις μεταρρυθμίσεις για να μειωθεί το βάρος της Ελλάδας και να αποδεσμευθούν τα ταλέντα του λαού και να γίνει ανταγωνιστικότερη η οικονομία. «Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σαμαράς είναι δεσμευμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κλείσιμο
Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Ομπάμα, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πετύχει.

Στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της χώρας του στα πλαίσια του ΝΑΤΟ προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε από κοινού για την πρόληψη τρομοκρατικών απειλών».

«Συζητήσαμε για το ευρύτερο περιβάλλον σε Μεσόγειο και Βαλκάνια» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα εκφράζοντας την ελπίδα του να γίνουν θετικά βήματα για να αντιμετωπιστεί το Κυπριακό.

Σημειώνεται ότι τις δηλώσεις των δύο ανδρών παρακολούθησε μαζί με τους δημοσιογράφους ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζον Λιού, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης