«Ανώνυμοι Μπερλουσκονικοί»

«Ανώνυμοι Μπερλουσκονικοί»

Σατιρικό βίντεο έγινε η εμμονή των Ιταλών ψηφοφόρων με τον Μπερλουσκόνι

«Ανώνυμοι Μπερλουσκονικοί»
Ένας ασθενής απεγνωσμένος απευθύνεται στον ψυχίατρό του… «Γιατρέ δεν αισθάνομαι καλά. Το ξέρω ότι δε θα έπρεπε να εμπιστευθώ τον Μπερλουσκόνι, είναι κάτι που με ξεπερνά. Γνωρίζω πως υπάρχει κρίση, αν όμως ο Μπερλουσκόνι λέει ότι τα εστιατόρια είναι γεμάτα τον πιστεύω. Επίσης ξέρω ότι δεν είναι ξεκάθαρο πώς έγινε πλούσιος, αλλά αν εκείνος λέει ότι είναι αυτοδημιούργητος εγώ τον πιστεύω».

Προσπαθεί με σταγόνες ομοιοπαθητικές με την επωνυμία Δημοκρατικό Κόμμα «που τις κάνουν εδώ και είκοσι χρόνια και θα έπρεπε να έχουν αποτέλεσμα», διαβάζει το βιβλίο του Μπέπε Γκρίλο και επαναλαμβάνει φράσεις όπως
«όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι», αναγνωρίζει επίσης ότι τον Μάριο Μπαλοτέλι τον αγόρασε ο Καβαλιέρε μόνο για να ενισχύσει την προεκλογική του καμπάνια, όμως φωνάζει «Forza Milan», παρότι ο ίδιος δεν παρακολουθεί ποτέ ποδόσφαιρο.

Κλείσιμο
Έπειτα επιλέγει κάτι πιο δραστικό, το υπόθετο «Μοντιπιρίνα» το οποίο έχει σοβαρές αντενδείξεις, κοστίζει 1.500 ευρώ και δεν το καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Βουτηγμένος στην απόγνωση ο ασθενής ακούει τον ειδικό ο οποίος του συστήνει τον εγκλεισμό σε κλινική ειδική για «Ανώνυμους Μπερλουσκονικούς».

Εκεί συναντά και άλλους ψηφοφόρους του Λαού της Ελευθερίας που περνούν διάφορα στάδια μέχρι να θεραπευθούν. Ο γιατρός του, του κάνει διάφορα ψυχολογικά τεστ όπου του δείχνει ένα βότσαλο, ένα τηλέφωνο και μια φωτογραφία ενός βουλευτή του Λαού της Ελευθερίας που κατηγορείται για συμμετοχή στη μαφία. Ο ασθενής στη θέα του βουλευτή βλέπει έναν οικογενειάρχη, έναν καθολικό, έναν κομψό άνθρωπο, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί ότι δε μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα.





Ακόμα και όταν μπροστά του υπάρχει ένα εμφανές ψεύδος όπως η υπόσχεση του Καβαλιέρε να επιστρέψει από την τσέπη του τον φόρο ακινήτων του 2012 αν εκλεγεί, ο ασθενής επιμένει να τον πιστεύει.

Δέκα ημέρες μετά ωστόσο και αφού έχει περάσει όλα τα στάδια της αποθεραπείας, φεύγει από την κλινική έχοντας απαλλαγεί από το πάθος του για τον Μπερλουσκόνι. Είναι όμως έτσι;…

Το βίντεο «Ανώνυμοι Μπερλουσκονικοί» με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Μασιμιλιάνο Λοίτζι, Βάλτερ Λεονάρντι, Μάρκο Ριπόλντι και Ρενάτο Αβαλλόνε μέλη της ομάδας «Το τρίτο μυστικό της σάτιρας», σημειώνει τεράστια επιτυχία παρότι αρχικά στο youtube συγκεντρώνοντας 262.000 θεάσεις μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.

Τα σχόλια των χρηστών δε, είναι αντιπροσωπευτικά ενός λαού που έχει κουραστεί από τις ψευδείς υποσχέσεις των πολιτικών και δη του Μπερλουσκόνι, όμως παρόλα αυτά συνέχιζε για χρόνια να τον υποστηρίζει με την ψήφο του. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι άραγε διαφορετική;…

Για τους ιταλομαθείς το βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης