«Θα αρχίσει πάλι τα ίδια αν αποφυλακιστεί», λέει η μητέρα του παιδεραστή Ντιτρού

«Θα αρχίσει πάλι τα ίδια αν αποφυλακιστεί», λέει η μητέρα του παιδεραστή Ντιτρού

Αν αποφυλακιστεί θα διαπράξει νέα εγκλήματα, δηλώνει σε συνέντευξή της η μητέρα του παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σχετικά με το αίτημα του καταδικασθέντος για πρόωρη αποφυλάκιση

«Θα αρχίσει πάλι τα ίδια αν αποφυλακιστεί», λέει η μητέρα του παιδεραστή Ντιτρού
Η μητέρα του Μαρκ Ντιτρού, του διαβόητου παιδεραστή και δολοφόνου του Βελγίου, δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σχετικά με το αίτημα του καταδικασθέντος για πρόωρη αποφυλάκιση, ότι αν συμβεί αυτό, ο γιός της θα διαπράξει νέα εγκλήματα.

Ο Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την απαγωγή και τον βιασμό έξι κοριτσιών και την δολοφονία τεσσάρων από αυτά την δεκαετία του ΄90, ζήτησε στις αρχές του μήνα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ' οίκον περιορισμό, παρότι το αίτημά του δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να ικανοποιηθεί.

Κλείσιμο
"Είμαι σίγουρη ότι θα αρχίσει πάλι (τα ίδια)", δήλωσε στο περιοδικό Le Soir η 78χρονη μητέρα του Ντιτρού Ζανίν, στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί από το 2004 οπότε και ο γιος της καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

"Ο Μαρκ δεν είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί γιατί εξακολουθεί να θέλει να αποδίδει σε άλλους την ευθύνη των πράξεών του", είπε η ίδια στο έντυπο, το οποίο συνήθως εκδίδεται την Τετάρτη, αλλά κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα λόγω της συνέντευξης.

Η υπόθεση Ντιτρού είχε προκαλέσει φρίκη αλλά και οργή λόγω των λανθασμένων χειρισμών της αστυνομίας.
Παρότι ο παιδεραστής είχε συλληφθεί αρχικά το 1996, κατάφερε να δραπετεύσει το 1998 και η υπόθεσή του έφθασε στο δικαστήριο του 2004.

Την χρονιά εκείνη είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και τους βιασμούς 6 κοριτσιών και την δολοφονία δύο εξ αυτών, αλλά και την δολοφονία ενός φερόμενου ως συνεργάτη. Επιπλέον, άφησε δυο κορίτσια 8 ετών που είχε απαγάγει να πεθάνουν από ασιτία.

Όπως προβλέπεται από τον βελγικό νόμο, οι καταδικασθέντες για εγκλήματα έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης αφού εκτίσουν το ένα τρίτο της ποινής τους ή, όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, ύστερα από 15 χρόνια.

Ο Ντιτρού συνελήφθη το 1996 και καταδικάστηκε σε ισόβια το 2004. Είχε ήδη εκτίσει δύο επιπλέον χρόνια έχοντας καταδικαστεί για άλλη κατηγορία, γεγονός που τού επιτρέπει να ζητήσει την πρόωρη αποφυλάκισή του φέτος.

Ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ Μαρτέν είχαν φυλακιστεί την δεκαετία του 1980 για την απαγωγή και τον βιασμό πέντε μικρών κοριτσιών, αλλά εκείνη αποφυλακίστηκε σύντομα λόγω "καλής διαγωγής".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης