Σήμερα η απόφαση για τη σύζυγο του Ντιτρού στο Βέλγιο

Σήμερα η απόφαση για τη σύζυγο του Ντιτρού στο Βέλγιο

Το ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του επί της έφεσης που έχει ασκήσει η Μισέλ Μαρτέν, πρώην σύζυγος και συνεργός του παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού, για την υπό όρους αποφυλάκιση και μεταφορά της σε μοναστήρι

Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα
Σήμερα η απόφαση για τη σύζυγο του Ντιτρού στο Βέλγιο
Το ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη, την απόφασή του επί της έφεσης που έχει ασκήσει η Μισέλ Μαρτέν, πρώην σύζυγος και συνεργός του παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού, για την υπό όρους αποφυλάκιση και μεταφορά της σε μοναστήρι.

Το Εφετείο στις Βρυξέλλες άκουσε για περίπου μια ώρα σήμερα το πρωί τα επιχειρήματα των εναγόντων και του δικηγόρου της Μαρτέν -όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου- και, εάν επικυρώσει την προηγούμενη δικαστική απόφαση, τότε η πρώην σύζυγος του διαβόητου βέλγου παιδεραστή θα αποφυλακιστεί άμεσα.

Δικαστικές πηγές έχουν πει πάντως ότι το δικαστήριο θα εισακούσει την πρόταση του ανώτατου νομικού του συμβούλου που έχει κρίνει τα επιχειρήματα για αποφυλάκιση της Μαρτέν μη αποδεκτά και αβάσιμα. Το δικαστήριο εξέτασε τις ενστάσεις από δύο πλευρές επί της νομικής διαδικασίας που προηγήθηκε της απόφασης για αποφυλάκιση της Μαρτέν από δικαστήριο της δυτικής Μονς στις 31 Ιουλίου.

Κλείσιμο
Η απόφαση εκείνη προκάλεσε την οργή των οικογενειών των θυμάτων, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κοντά στο μοναστήρι όπου θα μεταφερόταν και τον δημόσιο διάλογο στο Βέλγιο σχετικά με την επιβολή ή μη ποινών χωρίς αναστολή για σοβαρά εγκλήματα.

Η μια κατατέθηκε από κοινού από τον Ζαν-Ντενί Λεζέν, η κόρη του οποίου Ζιλί ήταν ένα από τα θύματα του Ντιτρού και της Μαρτέν, και την Λετίσια Ντελέζ, η οποία είχε απαχθεί από τους δράστες. Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον εισαγγελέα Κλοντ Μισό. Ο Ντιτρού καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης το 2004 για την απαγωγή και τον βιασμό την δεκαετία του 90 έξι κοριτσιών και τον θάνατο τεσσάρων από αυτά -πέθαναν από ασιτία κλειδωμένα μέσα σε ένα κελάρι.

Η 52χρονη Μαρτέν καταδικάστηκε για συνέργεια σε 30ετή ποινή κάθειρξης την ίδια χρονιά. Η πρώην δασκάλα παντρεύτηκε τον Ντιτρού το 1983 και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά. Πήραν διαζύγιο το 2003, ενώ έχει ήδη εκτίσει ποινή την δεκαετία του 80 για παλαιότερες απαγωγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης