Την αποφυλάκισή του ζήτησε ο παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού

Την αποφυλάκισή του ζήτησε ο παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού

Μετά την αποφυλάκιση της γυναίκας του ο δολοφόνος τεσσάρων κοριτσιών θέλει να αφεθεί ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό

Την αποφυλάκισή του ζήτησε ο παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού
Ο Βέλγος παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού που με τα αποτρόπαια εγκλήματά του είχε συγκλονίσει ολόκληρη την υφήλιο εμφανίστηκε ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στις Βρυξέλλες ζητώντας να αποφυλακιστεί.

Ο 56χρονος Ντιτρού που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την απαγωγή, το βασανισμό  και το βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία δύο από αυτών ζήτησε πρόωρη αποφυλάκιση με κατ’οίκον περιορισμό, όπου θα είναι υποχρεωμένος να φορά και το γνωστό ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης.

Κλείσιμο
Ο παιδεραστής βρίσκεται στη φυλακή 16 χρόνια. Στο άκουσμα της αίτησης αποφυλάκισης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο ζητώντας την θανατική ποινή ενώ περισσότεροι από 100 αστυνομικοί φρουρούσαν το δικαστήριο υπό τον φόβο επεισοδίων.


Μετά από 16 χρόνια στη φυλακή και ο Marc Dutroux ζητά να αφεθεί ελεύθερος...

Το αίτημα του παιδεραστή- δολοφόνου για αποφυλάκιση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τις 18 Φεβρουαρίου δεν αναμένεται να υπάρξει απόφαση, ενώ καμία απελευθέρωση δεν μπορεί να γίνει πριν τις 30 Απριλίου.

Η υπόθεση Ντιτρού είχε προκαλέσει φρίκη αλλά και οργή λόγω των λανθασμένων χειρισμών της αστυνομίας.

Παρότι ο παιδεραστής είχε συλληφθεί αρχικά το 1995, κατάφερε να δραπετεύσει το 1998  και η υπόθεσή του έφθασε στο δικαστήριο του 2004. Την χρονιά εκείνη είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και τους βιασμούς 6 κοριτσιών και την δολοφονία δυο εξ αυτών, αλλά και την δολοφονία ενός φερόμενου συνεργάτη. Επιπλέον, άφησε δυο κορίτσια 8 ετών που είχε απαγάγει, να πεθάνουν από ασιτία.


Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδία πολλών αστυνομικών ο παιδεραστής - δολοφόνος τεσσάρων κοριτσιών συνοδεύεται στο δικαστήριο το 2000

Τον περασμένο Αύγουστο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου επέτρεψε την απελευθέρωση της συζύγου του Ντιτρού μετά από 16 χρόνια που είχε περάσει στην φυλακή και την μεταφορά της σε μοναστήρι. Η σύζυγός του είχε καταδικαστεί σε 30ετή κάθειρξη ως συνένοχη στις απαγωγές αλλά και στον θάνατο των δυο κοριτσιών από ασιτία.
Η απελευθέρωση της είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Βέλγιο.

Το πιο τραγικό όμως στην υπόθεση αυτή είναι ότι το ζεύγος είχε φυλακιστεί την δεκαετία του 1980 για την απαγωγή και τον βιασμό πέντε μικρών κοριτσιών, αλλά απελευθερώθηκε σύντομα λόγω «καλής διαγωγής».

Πηγή: bbc
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης