Δυστύχημα ή απαγωγή η εξαφάνιση του Μισόνι;

Δυστύχημα ή απαγωγή η εξαφάνιση του Μισόνι;

Ιταλικά μέσα κάνουν λόγο ακόμη και για απαγωγή καθώς δεν έχουν βρεθεί ίχνη από συντρίμμια του αεροσκάφους

Δυστύχημα ή απαγωγή η εξαφάνιση του Μισόνι;
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του γνωστού και διάσημου σχεδιαστή Μισόνι και της συζύγου του Μαουρίτσια Καστιλιόνι.

Τέσσερις ημέρες αφότου το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι μαζί με άλλα τέσσερα άτομα χάθηκε ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να βρουν κανένα σημάδι ζωής.

Ο 58χρονος κληρονόμος της ιταλικής αυτοκρατορίας βρισκόταν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο νησιωτικό σύμπλεγμα Λος Ρόκες και το περασμένο Σάββατο θα επέστρεφε στο Καράκας για να αναχωρήσει για την Ιταλία, όπου την επόμενη εβδομάδα ο γνωστός για τις πολύχρωμες δημιουργίες του οίκος Μισόνι επρόκειτο να παρουσιάσει τη νέα του κολεξιόν.
Κλείσιμο

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του θερέτρου Λος Ρόκες, ένα αρχιπέλαγος κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας, ενώ όπως αναφέρουν σήμερα οι New York Times υπάρχουν υποψίες για απαγωγή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη από συντρίμμια του αεροσκάφους, γεγονός που βάζει πολλά και διαφορετικά σενάρια στο τραπέζι. Η ιταλική «La Stampa» φιλοξενεί μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία κάποιος είδε το αεροπλάνο να εξαφανίζεται μέσα σε ένα τεράστιο πυκνό σύννεφο.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου είναι πολύ πιθανό ο 58χρονος να έχει πέσει θύμα απαγωγής καθώς δεν έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα η οικογένειά του ελπίζει σε αυτή την πιθανότητα καθώς αυτό σημαίνει ότι ο αγαπημένος τους Βιτόριο αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί.

Ο «πατριάρχης», όπως συνηθίζουν να λένε οι Ιταλοί τον πατέρα του 58χρονου, Οτάβιο Μισόνι μίλησε για πρώτη φορά στον Τύπο δηλώνοντας «ελπίζουμε σε μια απαγωγή, ελπίζουμε, ελπίζουμε». Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις της αδελφής του 58χρονου Αντζελα η οποία είπε «δεν θα εγκαταλείψουμε. Ελπίζουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στο έργο των αρχών». Οσο για τον γιο του διάσημου σχεδιαστή Οτάβιο τζούνιορ απευθύνθηκε μέσω Twitter σε όλους, ζητώντας βοήθεια να βρεθεί ο πατέρας του.

Τις ελπίδες τους ενισχύουν και δημοσιεύματα από τη Βενεζουέλα που υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να έπεσαν θύματα αεροπειρατείας και απαγωγής από εμπόρους ναρκωτικών.

Βέβαια την ίδια στιγμή ειδικοί γύρω από αεροπορικά δυστυχήματα εργάζονται κυρίως πάνω σε δύο υποθέσεις: είτε ότι το μικρό αεροσκάφος σταμάτησε να λειτουργεί έπειτα από βλάβη, έπεσε στη θάλασσα και έπειτα κατέληξε στον βυθό είτε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την πτώση του στο έδαφος.

«Η απουσία του σήματος κινδύνου που στέλνει ο πιλότος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι πολύ σοβαρό και αναπάντεχο συνέβη με αποτέλεσμα το πλήρωμα να μην είχε τη δυνατότητα να το ενεργοποιήσει», γράφει η Corriere della Sera.

Παράλληλα οι ειδικοί διαψεύδουν όσους έκαναν λόγο για τις καιρικές συνθήκες, καθώς σύμφωνα με εκείνους ο καιρός δεν μπορεί να αποτέλεσε αιτία για την πτώση του αεροσκάφους.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι μιλούν για κακοσυντηρημένα αεροσκάφη και έλλειψη σε ποιοτικά καύσιμα που οδηγούν πολλές φορές σε μοιραία αεροπορικά δυστυχήματα στην περιοχή.

Μυστήριο αποτελεί κι η ηλικία του κυβερνήτη του αεροσκάφους, αφού από την Παρασκευή που αγνοείται έχει αλλάξει δύο φορές. Ετσι ο Χερμάν Μαρτσάν φέρεται να είναι τη μία ημέρα 72 ετών και την επομένη 64. Η διόρθωση θεωρείται ύποπτη όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία ο πιλότος για να μεταφέρει επιβάτης δε μπορεί να ξεπερνά τα 65 έτη.

Η ειρωνεία πάντως είναι ότι ο Βιτόριο Μισόνι παρέτεινε τις διακοπές τους λίγες ημέρες αργότερα από την καθορισμένη αναχώρησή του ώστε να απολαύσει ακόμα περισσότερο τη φύση του νησιωτικού συμπλέγματος Ελ Ρόκε που φημίζεται για την παραδεισένια ομορφιά του…

Ο Βιτόριο Μισόνι είναι ο γιος του Οτάβιο Μισόνι, ιδρυτή του οικογενειακού οίκου μόδας, γνωστού για τα ρούχα του με τα έντονα χρώματα, τις ρίγες και τα χαρακτηριστικά σχέδια. Είναι συνιδιοκτήτης του οίκου με τα αδέλφια του Λούκα και Άντζελα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης