«Πρέπει να ισοπεδώσουμε ολόκληρη τη Γάζα!»

«Πρέπει να ισοπεδώσουμε ολόκληρη τη Γάζα!»

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ επανέλαβαν από νωρίς σήμερα το πρωί τους βομβαρδισμούς

«Πρέπει να ισοπεδώσουμε ολόκληρη τη Γάζα!»
Οι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε 90 τον αριθμό των νεκρών κατά την έκτη ημέρα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τα τελευταία θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών που σκοτώθηκαν ενώ κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα ανατολικά του Χαν Γιούνες (νότια Λωρίδα της Γάζας). Ένα παιδί που βρισκόταν μαζί τους τραυματίσθηκε σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Γάζας.

Στην πόλη της Γάζας, επλήγη επίσης ένα όχημα στο νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας 23 ετών. Προηγουμένως τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 5 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 20 και 23 ετών, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Ζέιτουν.

Κλείσιμο
Τρεις Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν επίσης όταν επλήγη το αυτοκίνητό τους στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας).

Eνας 50χρονος αγρότης βρέθηκε νεκρός στην Μπέιτ Λαχίγια (βόρεια Λωρίδα της Γάζας) και δύο άλλοι αγρότες σκοτώθηκαν από πλήγμα στην Καράρα, ανατολικά του Χαν Γιούνες.

Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν τον απολογισμό της βίας σε 93 νεκρούς --90 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί-- από την Τετάρτη που άρχισε η ισραηλινή επίθεση εναντίον των ένοπλων ομάδων που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες Κυριακή ήταν η πιο φονική ημέρα, με 31 Παλαιστίνιους νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, παρά τις προσπάθειες, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, για να εγκαθιδρυθεί μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.


Gilad Sharon: «Πρέπει να ισοπεδώσουμε ολόκληρη τη Γάζα»


Ο  Gilad Sharon, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, κλήθηκε από την εφημερίδα Jerusalem Post να γράψει ένα άρθρο, στο φύλλο της Κυριακής, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που το Ισραήλ πρέπει να κάνει είναι να ισοπεδώσει ολόκληρη τη Γάζα όπως έγραψε στο κείμενό του.

Στο άρθρο του, το οποίο τιτλοφορείται «Πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος», τονίζει πως «οι κάτοικοι της Γάζας δεν είναι αθώοι, εξέλεξαν την Χαμάς. Οι κάτοικοι της Γάζας δεν είναι όμηροι, έκαναν την επιλογή τους χωρίς πιέσεις και (τώρα) πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες». Θέλοντας να υποστηρίξει τα λεγόμενά του, χρησιμοποίησε το εξής επιχείρημα: «Οι Αμερικανοί δεν έκαναν πίσω στη Χιροσίμα και από τη στιγμή που οι Ιάπωνες δεν παραδόθηκαν τόσο σύντομα όσο θα περίμεναν οι ΗΠΑ, χτύπησαν το Ναγκασάκι».

Επιδιώκοντας να στηρίξει ακόμα πιο δυναμικά το Ισραήλ, ο Gilad Sharon έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «(Στην περίπτωσή μας) Δεν υπάρχει μέση οδός ή θα πληρώσουν το τίμημα οι κάτοικοι της Γάζας και οι υποδομές (της περιοχής) ή εμείς θα καταλάβουμε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποφασιστική νίκη. Και ο χρόνος μας πιέζει, καλούμαστε να νικήσουμε σύντομα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου πιέζεται από τη διεθνή κοινότητα. Σύντομα, θα αρχίσει να ασκείται μεγάλη πίεση και –εκ των πραγμάτων- δεν είναι δυνατόν ένα εκατομμύριο πολίτες να βομβαρδίζονται για πολύ. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος το συντομότερο δυνατό και όχι με κλαψουρίσματα, αλλά με ορμή και αποφασιστικότητα».

Ήδη αρθρογράφος στην γνωστή εφημερίδα του Ισραήλ Yedioth Ahronoth, ο τόνος του υιού Σαρόν χαίρει στήριξης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Yeshiva World News, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Eli Yishai φέρεται να είπε «πρέπει να μεταμορφώσουμε τη Γάζα σε αυτό που ήταν κατά τον Μεσαίωνα, χωρίς υποδομές, δρόμους ή παροχή ύδατος» κάτι το οποίο έγραψε και μια άλλη μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα, η Haaretz.

Βέβαια, πέρα από την «εντός έδρας στήριξη», την επιθετική στάση που εκφράζει ο Σαρόν επικροτεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που ξεκαθάρισε ότι η χώρα του «υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζει τα εδάφη του», αναφέρεται στην Huffington Post.




Ο γγ των Ηνωμένων Εθνών κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός      
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους ένοπλους ισραηλινούς και παλαιστίνιους καθώς βρίσκεται καθ' οδόν προς την περιοχή για συνομιλίες που θα έχει σήμερα στο Κάιρο.

"Καλώ και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν με όλες τις προσπάθειες των οποίων ηγείται η Αίγυπτος για την άμεση σύναψη εκεχειρίας", είπε χθες Κυριακή ο Μπαν.

Εντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από τον χθεσινό ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο σπίτι στην Πόλη της Γάζας, το πιο αιματηρό επεισόδιο κατά τις πέντε τελευταίες ημέρες των ισραηλινών επιθέσεων σε απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες παλαιστίνιων ενόπλων.

"Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς", δήλωσε ο Μπαν για την εν λόγω επίθεση και πρόσθεσε: "Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει".

Ο Μπαν και ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πρόκειται να έχουν συνομιλίες για την κατάσταση στη Γάζα καθώς και για "τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα", είπε ο Αμρ Ρούσντι, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μόρσι δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν "κάποιες ενδείξεις πως μπορεί να υπάρξει σύντομα εκεχειρία".





Πειρατεία στην τηλεόραση της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό

Ο ισραηλινός στρατός «κάνει παρεμβολές» στη μετάδοση του προγράμματος του Al-Aqsa TV, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού τηλεοπτικού σταθμού, που διευκρινίζει ότι οι εικόνες μεταδίδονται με παράσιτα ή με διακοπές.

«Κάναμε πειρατεία στην τηλεόραση της Χαμάς για να μεταδίδουμε μηνύματα», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, λέγοντας ότι ο στρατός θα συνεχίσει να ελέγχει το τηλεοπτικό δίκτυο ίσως για αρκετές ώρες. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης