Με βήμα σημειωτόν οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς

Με βήμα σημειωτόν οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς

Τι θέλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες - Πώς κινείται ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και τι λένε οι Αμερικανοί για το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στη λωρίδα της Γάζας

Με βήμα σημειωτόν οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή την ώρα που τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη διπλωματική κινητικότητα. Με την διεθνή κοινότητα να συστήνει αυτοσυγκράτηση, τον ΟΗΕ να ζητάει κατάπαυση του πυρός και την Αίγυπτο να επιθυμεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης, το Ισραήλ υψώνει τους τόνους απειλώντας με χερσαία εισβολή στη Γάζα. Οι Ευρωπαίοι πολίτες, πάντως, τάσσονται στο πλευρό των Παλαιστινίων. 

Δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 4 ευρωπαϊκές χώρες δείχνει ότι οι πολίτες της γηραιάς ηπείρου επιθυμούν οι κυβερνήσεις τους να ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης των Παλαιστινίων στα Ηνωμένα Εθνη.

Στην δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις οργανώσεις YouCov και IFOP σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία σε δείγμα 2.650 ατόμων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε πως οι κυβερνήσεις τους θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ στις 29 Νοεμβρίου. 

Εκτός από τις ΗΠΑ οι οποίες, αν και υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη χερσαία εισβολή στη Γάζα, και η Βρετανία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, έσπευσε να τονίσει πως το Τελ Αβίβ θα χάσει την στήριξη της διεθνούς κοινότητας εάν εξαπολύσει χερσαία επίθεση.
 
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε να κατηγορήσει την Χαμάς για την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή υποστηρίζοντας  ότι οι ρουκέτες που έχει εκτοξεύσει εναντίον του Ισραήλ έχουν ανάψει το φιτίλι του πολέμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης