Κίνα, Ιαπωνία και Ταιβάν ερίζουν για τα νησιά Σενκάκου και Ντιαογιού

Κίνα, Ιαπωνία και Ταιβάν ερίζουν για τα νησιά Σενκάκου και Ντιαογιού

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην θάλασσα της Ανατολικής Κίνας για τα « Ίμια» της Ασίας , με δεκάδες σκάφη της Ταιβάν και της Κίνας να καταπλέουν στην περιοχή κάνοντας επίδειξη ισχύος προκαλώντας τη μήνιν της Ιαπωνίας...

Η εξαφάνιση της Τζούλιας και η...κόκκινη γραμμή
Κίνα, Ιαπωνία και Ταιβάν ερίζουν για τα νησιά Σενκάκου και Ντιαογιού
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην θάλασσα της Ανατολικής Κίνας για τα « Ίμια» της Ασίας , με δεκάδες σκάφη της Ταιβάν και της Κίνας να καταπλέουν στην περιοχή κάνοντας επίδειξη ισχύος προκαλώντας τη μήνιν της Ιαπωνίας .
    
Την ώρα που Ιαπωνία, Κίνα και Ταιβάν ερίζουν για την κυριότητα τριών βραχονησίδων, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα του ΟΗΕ – στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού στη Νέα Υόρκη - επισημαίνοντας ότι, σε περίπτωση που οι δύο ασιατικοί γίγαντες βάλουν «φρένο» στην οικονομική τους συνεργασία, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.  

Ήδη, Το Πεκίνο ενημέρωσε την ιαπωνική πλευρά ότι επιθυμεί να ακυρώσει την τελετή εορτασμού για την 40στή επέτειο της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, μετά την ένταση που έχει προκληθεί.
   
 Η κυβέρνηση του Τόκιο προχώρησε σε διάβημα στην Ταιβάν, βλέποντας αλιευτικά και σκάφη της χώρας να καταπλέουν στα ύδατα γύρω από τα διαφιλονικούμενα νησιά,  μία ημέρα από νέο διάβημα στην Κίνα για παρόμοιο περιστατικό με κινεζικά σκάφη.

Οι διαμαρτυρίες έχουν ξεκινήσει από την κίνηση της Ιαπωνίας να κρατικοποιήσει διαφιλονικούμενα νησιά γνωστά ως Ντιαογιού στα κινεζικά και Σενκάκου στα ιαπωνικά.
Κλείσιμο

«Οι Κινέζοι έχουν ισχυρά πατριωτικά αισθήματα λόγω των εξελίξεων στα ακατοίκητα νησάκια. Η πρώτη τους αντίδραση είναι ότι δεν θέλουν να πατήσουν σε ιαπωνικό έδαφος», αναφέρει εκπρόσωπος του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου στην κινεζική επαρχία Φουτζιάν. Οι Κινέζοι τουριστικοί πράκτορες έχουν ήδη ακυρώσει ταξίδια στην Ιαπωνία και οι αερογραμμές  « China Southern Airlines» και «Japan Airlines» μείωσαν τον αριθμό των πτήσεών τους λόγω υποχώρησης της ζήτησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Citigroup επισήμανε ότι, περίπου το 40% των κινεζικών διακοπών που έχουν προγραμματιστεί στην Ιαπωνία στην διάρκεια της αργίας μίας ολόκληρης εβδομάδας μπορεί να ακυρωθούν και οι ταξιδιώτες να προτιμήσουν τη Ν. Κορέα ή τη Νοτιοανατολική Ασία.

Την ίδια ώρα, η διαμάχη Κίνας - Ιαπωνίας για τις τρεις βραχονησίδες τονώνει τον τουρισμό της Νοτίου Κορέας.
Η χώρα αναμένει επισκέπτες – ρεκόρ περίπου 100 χιλιάδες Κινέζους τουρίστες στη διάρκεια της αργίας που ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου και διαρκεί μια εβδομάδα καθώς οι αδειούχοι αλλάζουν τα σχέδιά τους εξαιτίας του καταναλωτικού μποικοτάζ σε ιαπωνικά αγαθά και ταξίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης