Βεγγάζη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο ισλαμιστικής ένοπλης ομάδας

Βεγγάζη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο ισλαμιστικής ένοπλης ομάδας

Φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο ισλαμιστικής πολιτοφυλακής Ανσάρ αλ Σαρία στη Βεγγάζη προκειμένου να εκδιώξουν τα στελέχη της,

Βεγγάζη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο ισλαμιστικής ένοπλης ομάδας
Φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο ισλαμιστικής πολιτοφυλακής Ανσάρ αλ Σαρία στη Βεγγάζη προκειμένου να εκδιώξουν τα στελέχη της, δέκα ημέρες μετά την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στην πόλη που είχε ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο Αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις διπλωμάτες, τονίζουν αυτόπτες μάρτυρες.

Οχήματα της αστυνομίας και του στρατού έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος, όμως δεν διαπιστώθηκαν κρούσματα βίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χιλιάδες Λίβυοι βγήκαν την Παρασκευή στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι στις ένοπλες ομάδες, ναι στον στρατό της Λιβύης». Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Τιμπέστι προτού ξεκινήσουν την πορεία τους προς την πλατεία Αλ Κις, ανεμίζοντας τις εθνικές σημαίες.

Κλείσιμο
Σε άλλες επιγραφές που κρατούσαν οι διαδηλωτές απέτιναν τιμή στον Αμερικανό πρεσβευτή και τους τρεις συμπατριώτες του που βρήκαν τον θάνατο στην επίθεση, τονίζοντας «η Λιβύη έχασε έναν φίλ» και «δικαιοσύνη για τον Στίβενς».

Στόχος των διαδηλωτών ήταν η καταγγελία της βίας και η αντικατάσταση των ενόπλων ομάδων από μία αστυνομία και τον στρατό, θεσμοί που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης