Νέος κύκλος αίματος στη Συρία

Νέος κύκλος αίματος στη Συρία

Μαίνονται οι μάχες

Η απόλυτη Eλληνίδα σταρ ανεβαίνει στον Βορρά έτοιμη να αφήσει το στίγμα της στη νυχτερινή ζωή της συμπρωτεύουσας
Νέος κύκλος αίματος στη Συρία
Εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον βάσεων και αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας οι αντάρτες στη Συρία, αλλά χωρίς να είναι σε θέση να σταματήσουν τους αεροπορικούς και τους χερσαίους βομβαρδισμούς, οι οποίοι συνεχίστηκαν χθες, Σάββατο, σε πολλά μέτωπα.

Αρματα μάχης που έχουν περικυκλώσει την πλειονότητα των προπυργίων των ανταρτών σε πολλές πόλεις κι επαρχίες σε όλη τη χώρα, βομβάρδιζαν με σφοδρότητα τις περιοχές αυτές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχουν 60 νεκροί στο Χαλέπι, στην Χάμα, στην Ντεράα, στην Ιντλίμπ και στην Δαμασκό.

Κλείσιμο
Η ίδια οργάνωση αναφέρει ότι ο Αύγουστος ήταν ο αιματηρότερος μήνας στη διάρκεια της 18μηνης σύγκρουσης, με 5.000 νεκρούς.

Χθες, Σάββατο, ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι ο οποίος κάλεσε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου αλ Αραμπίγια «όλες τις πλευρές να σταματήσουν τη βία», κρίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει «μια μεγαλύτερη ευθύνη» σε ό,τι αφορά τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν είχε επίσης δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι την «κύρια ευθύνη» για να σταματήσει η βία στη χώρα βαραίνει το καθεστώς του Ασαντ, η κυβέρνηση του οποίου δηλώνει πως θέλει να «τελειώνει» με τους αντάρτες που θεωρεί «τρομοκράτες πουλημένους σε ξένους».

Η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού χθες, Σάββατο, εκτίμησε ότι θα ήταν «αφελές» να αναμένει κανείς ότι ο Ασαντ θα προχωρήσει πρώτος σε κατάπαυση του πυρός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης