Δραματικές οι συνθήκες για τους αμάχους της Συρίας

Δραματικές οι συνθήκες για τους αμάχους της Συρίας

Οι συνθήκες για τους αμάχους στην Συρία επιδεινώνονται δραματικά, καθώς δεκάδες πολίτες χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρουν τρόφιμα

Δραματικές οι συνθήκες για τους αμάχους της Συρίας
Οι συνθήκες για τους αμάχους στην Συρία επιδεινώνονται δραματικά, καθώς δεκάδες πολίτες χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρουν τρόφιμα, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σήμερα, Παρασκευή.

Η ανεξάρτητη διεθνής οργάνωση βοήθειας, οι περίπου 50 εργαζόμενοι της οποίας στη Συρία είναι περιορισμένοι στη Δαμασκό λόγω της έλλειψης ασφάλειας, δεν είναι σε θέση να στείλει οχηματοπομπές με προμήθειες σε άλλες περιοχές της χώρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Χισάμ Χάσαν.

«Η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Συρίας οδεύει προς μια αμετάκλητη επιδείνωση. Το να παρασχεθεί βοήθεια στον ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη είναι κορυφαία προτεραιότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΣ, προσθέτοντας ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες και ότι η ζωή πολλών εξ αυτών εξαρτάται από το εάν θα λάβουν αρωγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης