Στο πλευρό των κατοίκων της Συρίας οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

Στο πλευρό των κατοίκων της Συρίας οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

Στο πλευρό των κατοίκων της Συρίας που βιώνουν στο πετσί τους την ωμή βία του καθεστώτος Ασαντ βρίσκονται οι «Γιατροί  Χωρίς Σύνορα»

Η Πάρις Χίλτον στα χιόνια
Στο πλευρό των κατοίκων της Συρίας οι «Γιατροί  Χωρίς Σύνορα»
Στο πλευρό των κατοίκων της Συρίας που βιώνουν στο πετσί τους την ωμή βία του καθεστώτος Ασαντ βρίσκονται οι «Γιατροί  Χωρίς Σύνορα».

Με τη βοήθεια Σύρων γιατρών, η ιατρική ομάδα κατάφερε να μετατρέψει ένα άδειο σπίτι σε νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών παρά την άρνηση των αρχών για παραχώρηση επίσημης άδειας εισόδου στη χώρα.

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» εργάζονται στο έδαφος της πολύπαθης χώρας σε μία προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των συγκρούσεων. Επίσης προσφέρουν ψυχολογική περίθαλψη και ιατρική φροντίδα σε Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο.

Κλείσιμο
Η πλειοψηφία των ασθενών είναι άνδρες ενώ μία στους δέκα ασθενείς είναι γυναίκα και περίπου ένας στους πέντε είναι κάτω των 20 ετών. Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο το μέλλον του προγράμματος.

Εκτός από το γεγονός ότι οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» εργάζονται χωρίς άδεια από τις αρχές της Συρίας, οι δραστηριότητες της οργάνωσης υφίστανται διαρκώς απειλές, προβλήματα ανεφοδιασμού καθώς και δυσκολίες πρόσβασης στους τραυματίες.

Η μαρτυρία της αναισθησιολόγου Κέλι Ντιλγουορθ, είναι ενδεικτική της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

«Το 90% των χειρουργικών επεμβάσεων οφείλονται σε βία, εκρήξεις και πυροβολισμούς. Ωστόσο, τα θύματα από βαρύ πυροβολικό μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους και του γεγονότος ότι ανάμεσά τους υπήρχαν άμαχοι πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης