Στην Ιορδανία περισσότεροι από 200.000 Σύροι πρόσφυγες

Στην Ιορδανία περισσότεροι από 200.000 Σύροι πρόσφυγες

Ο υπουργός Προγραμματισμού-Συνεργασίας της Ιορδανίας τόνισε ότι η κυβέρνηση προκειμένου να περιθάλψει τους συνολικώς 240 χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες «έχει επειγόντως ανάγκη οικονομική βοήθεια ίση με 700 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια»

Διαψεύδει τη Μπουγάτσου ο Βερελής
Στην Ιορδανία περισσότεροι από 200.000 Σύροι πρόσφυγες
Ο υπουργός Προγραμματισμού-Συνεργασίας της Ιορδανίας, Τζαφάρ Χασάν, τόνισε σήμερα, Σάββατο, ότι η κυβέρνηση προκειμένου να περιθάλψει, στον καταυλισμό στο Ζατάρι (βορείως του Αμάν) και αλλού, τους συνολικώς 240 χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες, «έχει επειγόντως ανάγκη οικονομική βοήθεια ίση με 700 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια».

«Χωρίς τη διεθνή βοήθεια στο θέμα αυτό, δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουμε», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος μιλώντας σήμερα στα διεθνή μμε στο Αμάν.

«Η Ιορδανία, είναι ένα από τα θύματα της συριακής κρίσης», πλειοδότησε απ την πλευρά του ο ασκών τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπρόσωπου, υπουργός Πληροφοριών Σαμίχ Μαγιάταχ.

'Οσον αφορά στον αντιπρόσωπο στο Αμάν της 'Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), Αντριου Χάρπερ, προέβλεψε ότι «θα περάσουν κατά κύματα κι άλλοι Σύροι στο ιορδανικό έδαφος, δεν βλέπω σε καμία περίπτωση να μειώνεται ο αριθμός των προσφύγων. Καλώ, λοιπόν, τη διεθνή κοινότητα, ειδικά τους φίλους της Ιορδανίας στην περιοχή αυτή να πράξουν παν δυνατόν, για να βοηθήσoυν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης