Ο νέος «πόλεμος» των Φόκλαντς

Ο νέος «πόλεμος» των Φόκλαντς

Έντονη ήταν η κριτική που δέχτηκε το Μπουένος Άιρες από τη Βρετανία για την διαφήμιση που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό σταθμό κατά την οποία τα νησιά Φόκλαντς αναφέρονται ως «αργεντίνικο έδαφος»

Ο νέος «πόλεμος» των Φόκλαντς
Έντονη ήταν η κριτική που δέχτηκε το Μπουένος Άιρες από τη Βρετανία για την διαφήμιση που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό σταθμό κατά την οποία τα νησιά Φόκλαντς αναφέρονται ως «αργεντίνικο έδαφος».

 Η Βρετανία  χαρακτήρισε την εν λόγω διαφήμιση προκλητική, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου εξωτερικών ανέφεραν ότι « η διαφήμιση αποτελεί ένα μέσο για να εκμεταλλευτεί η Αργεντινή τους Ολυμπιακούς αγώνες με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της. Οι Ολυμπιακοί αγώνες γίνονται για τον αθλητισμό και όχι για την πολιτική».  

Η διαφήμιση γυρίστηκε κρυφά στα Φόκλαντς και απεικονίζει έναν παίχτη του χόκεϊ να προπονείται σε διάφορα σημεία των νήσων, ενώ δείχνει τον παίκτη να ανεβαίνει τα σκαλιά ενός μνημείου πολέμου. Μετά από μια σειρά από καρέ που δείχνουν τον Fernando Zylberberg να τρέχει και να κάνει διάφορες ασκήσεις, η διαφήμιση ολοκληρώνεται με το εξής μήνυμα « Για να αγωνιστείς σε αγγλικό έδαφος πρέπει πρώτα να προπονηθείς στα εδάφη της Αργεντινής (To compete on English soil, we train on Argentine soil")

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης