Για την οικονομία και την … Ευρώπη «μονομάχησαν» Σαρκοζί και Ολάντ

Για την οικονομία και την … Ευρώπη «μονομάχησαν» Σαρκοζί και Ολάντ

Ανεργία και μεταναστευτικό τα θέματα που αύξησαν την ένταση στο debate των δύο υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία – «Δεν κέρδισε τίποτε από την αναμέτρηση ο Σαρκοζί» εκτιμούν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι

Για την οικονομία και την … Ευρώπη «μονομάχησαν» Σαρκοζί και Ολάντ
Δυόμιση περίπου ώρες κράτησε η πολυσυζητημένη  τηλεμαχία ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και τον Νικολά Σαρκοζί με τη συζήτηση των δύο ανδρών να επιβεβαιώνει την γνώμη πως οι εθνικές εκλογές του 2012 σε Γαλλία, Ελλάδα και Ολλανδία πρόκειται να είναι οι περισσότερο ευρωπαϊκές.

Με τη συζήτηση να καλύπτει σειρά θεμάτων όπως την παράνομη μετανάστευση και την ανεργία στη Γαλλία, αλλά να προκαλεί πιο έντονο ενδιαφέρον κάθε φορά που οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας αναφέρονταν στην Ευρώπη, ο κύριος Ολάντ και ο κύριος Σαρκοζί  διαφώνησαν δημοσίως για αρκετά λεπτά για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Monsieur Papandreou…

Κλείσιμο
Η τηλεμαχία έδειξε εξαρχής πως θα αποτελέσει την ύστατη μάχη των δύο υποψηφίων σε μια προεκλογική περίοδο που έχει μετατραπεί σε ρινγκ με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως θα γίνει πρόεδρος της Δικαιοσύνης και της συλλογικότητας αναγκάζοντας τον Νικολά Σαρκοζί να απαντήσει πως μιλάει με στερεότυπα.  
Στο ζήτημα της Οικονομίας ο κ. Ολάντ εξαπέλυσε μύδρους κατά της πολιτικής του Νικολά Σαρκοζί λέγοντάς του πως  «ακόμα και η Γερμανία εφαρμόζει μια τελείως διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της απασχόλησης από αυτήν που προτείνει το UMP».

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο κ. Σαρκοζί υπεραμύνθηκε των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα και εξεδήλωσε την αντίθεσή του στην έκδοση ευρωομολόγου, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ απάντησε πως «η Ευρώπη δεν πρόκειται να τελειώσει» κατηγορώντας τον πως δεν έκανε απολύτως τίποτε για να απαντήσει στις εξωφρενικές απατήσεις της Γερμανίας.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των Γάλλων συναδέλφων είναι πως ο Νικολά Σαρκοζί δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα από την αποψινή τηλεμαχία και ενδεχομένως να ήρθε σε ακόμα δυσκολότερη θέση λόγω κρίσιμων θεμάτων για τη γαλλική κοινωνία, όπως η ψήφος των μεταναστών, όπου ο κ. Σαρκοζί εξετέθη καθώς δεν έδωσε σαφείς πολιτικές θέσεις.  
Δύο ώρες νωρίτερα ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος  στον χώρο που θα ελάμβανε χώρα η τηλεμαχία, στο καρτιέ  la plaine Saint-Denis κοντά στο Stade de France και αντικρίζοντας μερικές εκατοντάδες συνδικαλιστές της Peugeot που διαμαρτύρονταν για του λουκέτο μιας παραγωγικής μονάδας της εταιρείας τους πλησίασε και συνομίλησε μαζί τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης