Πολωνία: Εννέα συλλήψεις για σαμποτάζ για λογαριασμό της Ρωσίας
Οι 9 κατηγορούνται για ξυλοδαρμούς, εμπρησμό και απόπειρα εμπρησμού
Η Πολωνία συνέλαβε εννέα άτομα σε σχέση με πράξεις δολιοφθοράς που έγιναν στη χώρα με εντολές ρωσικών υπηρεσιών, δήλωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
Η Βαρσοβία λέει πως η θέση της ως κόμβου για τις προμήθειες προς την Ουκρανία, την έχει καταστήσει στόχο κλειδί για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και κατηγορεί τη Μόσχα ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Πολωνία.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε συλλάβει εννέα υπόπτους και τους έχουμε κατηγορήσει για ενέργειες σαμποτάζ στην Πολωνία απ' ευθείας για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Τουσκ μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.
«Αυτές περιλαμβάνουν ξυλοδαρμούς, εμπρησμό και απόπειρα εμπρησμού», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Πολωνία συνεργάζεται με τους συμμάχους της για το θέμα και ότι η συνωμοσία αφορά επίσης τη Λιθουανία, τη Λετονία και πιθανόν και τη Σουηδία.
Ο Τούσκ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Πολωνία θα αποδεσμεύσει επιπλέον 100 εκατ. ζλότι (23,5 εκατ. ευρώ) για τις υπηρεσίες πληροφοριών της εξαιτίας της απειλής από τη Ρωσία.
Κλείσιμο
Τον Απρίλιο δύο άτομα συνελήφθησαν στην Πολωνία ως ύποπτα για επίθεση εναντίον του Λεονίντ Βολκόφ, εξόριστου κορυφαίου συνεργάτη του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας