Ολυμπιακός: Τα φαβορί και τα ερωτηματικά για την 11άδα του μεγάλου τελικού με τη Φιορεντίνα

Ολυμπιακός: Τα φαβορί και τα ερωτηματικά για την 11άδα του μεγάλου τελικού με τη Φιορεντίνα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται το πώς θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό στον τελικό της 29ης Μαϊου με τη Φιορεντίνα για το Conference League στην OPAP Arena

Mendilibar
Ξημερώνει 21η Μαϊου και ο Ολυμπιακός έχει ακόμα μέρες πριν τον τελικό της 29ης του μηνός με τη Φιορεντίνα στο γήπεδο της OPAP Arena. Πριν από τον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας του με προπονητή τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός - που έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του για Τρίτη και Τετάρτη - έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται το αρχικό του σχέδιο για τον αγώνα με τους Ιταλούς. Το σχέδιο της βασικής του 11άδας. Πριν από αυτό πάντως ο «Μέντι» έχει ήδη κάνει μία πρώτη κουβέντα προς τους παίκτες του για τον τελικό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «όλοι θέλουμε τον τίτλο. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να ξεκουραστείτε αυτές τις ημέρες γιατί μετά μας περιμένει πολλή δουλειά. Έχουμε έναν ευρωπαϊκό τελικό και μία μεγάλη πρόκληση. Έχουμε έναν τελικό να κερδίσουμε».

Σε πρώτη φάση υπάρχουν συγκεκριμένα φαβορί αλλά και ερωτηματικά. Ξεκινώντας από την άμυνα και πηγαίνοντας προς την επίθεση ο Τζολάκης μαζί με τους Κάρμο, Ρέτσο και Ροντινέι. Για το αριστερό άκρο το προβάδισμα το έχει ο Ορτέγα πλην όμως επειδή έχει να αγωνιστεί από τις 2 Μαϊου και το ματς στο Μπέρμιγχαμ με την Αστον Βίλα θα εξεταστούν και άλλες επιλογές.

Ως προς τον άξονα αισθητό προβάδισμα έχει η τριάδα των Εσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο. Για τα... φτερά οι βασικές επιλογές είναι αυτές των Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Καμπί πλην όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις (σχετικά με τη γραμμή κρούσης).

Κλείσιμο
Σε αυτή τη φάση η πιθανότερη διάταξη θα είναι στο 4-3-3. Εάν επιλεγεί το 4-2-3-1 τότε αυτομάτως οι Τσικίνιο, Μασούρας, Γιόβετιτς και Φορτούνης θα είναι υποψήφιοι για τη θέση πίσω από τον φορ. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα ή παίκτες που να έχουν ζητήματα τραυματισμών.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ το 1994 το μοιραίο ελικόπτερο για τον Ραϊσί - Τα σενάρια για την απόκτησή του από το Ιράν

Νορβηγικό πλοίο έκανε έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης - Διάβημα της Λιβύης στον Έλληνα πρέσβη

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Μια νεκρή και ένας χωρίς τις αισθήσεις του από φωτιά - Ήταν αδέλφια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης