Ντιμπέιτ με χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη»

Ντιμπέιτ με χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη»

Η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές έχει μεταβληθεί σε αρένα - Οι δύο ισχυροί άντρες θα μιλήσουν για την οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς και την εξωτερική πολιτική

Τους πρόλαβαν πριν κλέψουν εκκλησία
Ντιμπέιτ με χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη»
Σε αρένα με  χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» έχει μεταβληθεί η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Τα συνεχή δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου για την πιθανή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί για τις εκλογές του 2007 από τον Μουαμάρ Καντάφι από τη μία πλευρά και η προσπάθεια απαξίωσης των Γάλλων Σοσιαλιστών με αναφορές στον Ντομινίκ Στρος – Καν και του χαρακτηρισμού της συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ ως «Βαλερί ροτβάιλερ» από την άλλη, έχουν δώσει τη θέση τους στα πολιτικά επιχειρήματα.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναγκάστηκε να δηλώσει πως ο «Ντομινίκ Στρος-Καν δεν συμμετέχει πλέον στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην πολιτική με κανέναν τρόπο», ενώ και ο Νικολά Σαρκοζί προσπάθησε να αντικρούσει τα περί χρηματοδότησης από το λιβυκό καθεστώς της προεκλογικής του εκστρατείας με αρκετή δόση ειρωνείας.  Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Νικολά Σαρκοζί κατάφερε να μειώσει μία μονάδα τη διαφορά του με τον Φρανσουά Ολάντ, αγγίζοντας το 47% έναντι του 53% του ηγέτη των Σοσιαλιστών.

Κλείσιμο
Βασικό ερωτηματικό για δημοσιογράφους και δημοσκόπους είναι όχι απλώς το τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Μαρίν Λε Πεν στο δεύτερο γύρω των εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου της 5ης γαλλικής Δημοκρατίας, αλλά κυρίως το ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της.

«Με την αποτυχία των δημοσκοπήσεων για τα ποσοστά της Λε Πεν, οι δημοσκόποι έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να καταλάβουν μέσω τηλεφωνικών ερωτημάτων τί ακριβώς υποστηρίζει αυτό το ποσοστό των Γάλλων που επέλεξε τη Μαρίν Λε Πεν στον πρώτο γύρο. Ουδείς γνωρίζει τους λόγους που έλαβε τέτοιο ποσοστό και αυτό προσπαθούμε να μάθουμε» δήλωσε στο protothema.gr  εκπρόσωπος μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων της Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή όλα είναι έτοιμα για την τηλεμαχία των δύο ανδρών η οποία θα ξεκινήσει στις 21.00 ώρα Γαλλίας και θα κρατήσει δύο ώρες. Είκοσι κάμερες συμπεριλαμβανομένης και μιας που θα καλύπτει τα πανοραμικά πλάνα και με τη θερμοκρασία του στούντιο  να βρίσκεται σταθερά στους 19 βαθμούς, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Νικολά Σαρκοζί θα απαντήσουν σε ερωτήματα που θα καλύπτουν τέσσερεις τομείς.  Την οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς και την εξωτερική πολιτική. Το συντονισμό της τηλεμαχίας θα αναλάβουν οι δημοσιογράφοι Laurence Ferrari του TF1 και David Pujadas του δικτύου France 2.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης