Πολύνεκρες μάχες στη Συρία εν όψει... ανακωχής

Πολύνεκρες μάχες στη Συρία εν όψει... ανακωχής

Δυσκολεύουν την κατάπαυση πυρός οι Σύροι αντάρτες με τη στάση τους μια και απάντησαν πως δεν θα δεχτούν κυβερνητικές προτάσεις τις τελευταίας στιγμής.

Πολύνεκρες μάχες στη Συρία εν όψει... ανακωχής
Εντείνονται οι μάχες στη Συρία, εν όψει της κατάπαυσης του πυρός, μεταξύ του στρατού της χώρας και των ανταρτών. Συγκεκριμένα σήμερα – Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν βίαιες μάχες, στις επαρχίες Χαλέπι και Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται στους δώδεκα.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μάχες αυτές σημειώνονται την παραμονή της ημερομηνίας που έχει προβλεφθεί από το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου, Κόφι Ανάν.

Τουλάχιστον έξι Σύροι τελωνειακοί και συνοριακοί φρουροί σκοτώθηκαν, όταν αντάρτες επιτέθηκαν στο συνοριακό πέρασμα ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία στη βόρεια επαρχία Χαλέπι, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο που έχει την έδρα του στο Λονδίνο. Η οργάνωση πρόσθεσε πως τουλάχιστον οκτώ αντάρτες τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χωριό αλ-Σάλαμεχ. 

Σύμφωνα με τον διοικητή των ανταρτών, ναι μεν θα δεχτούν την προτεινόμενη από τον ΟΗΕ και την Αραβική Συμμαχία ανακωχή, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματεύονται απευθείας με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Από την πλευρά της, η ηγεσία της χώρας θέλει γραπτές εγγυήσεις για διακοπή των εχθροπραξιών, από του αντάρτες και δέσμευση ξένων κρατών που τους χρηματοδοτούν πως θα πάψουν να τους στηρίζουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης