Η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε το πλήρωμα του ελληνόκτητου πλοίου M/V Tutor, υπό σημαία Λιβερίας, που είχε πληγεί από τους Χούθι της Υεμένης στις 12 Ιουνίου στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου χτυπήθηκε από βλήμα περίπου 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Hodeidah της Υεμένης.
Το ελληνόκτητο πλοίο, που δέχτηκε διπλό χτύπημα (από αέρος και θαλάσσης) στο μηχανοστάσιο, είχε χάσει την επικοινωνία και δεν μπορούσε να κάνει ελιγμούς. Το Tutor, το οποίο ανήκει στην Livenza Shipping Inc (Ελλάδα) και διαχειρίζεται/εκμεταλλεύεται από την Evalend Shipping Co SA (Ελλάδα), είχε εισροή υδάτων.
Η επίθεση από αέρος έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Σημειώνεται πως το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Σουέζ για Ινδία και δεν είχε Έλληνες στα μέλη του πληρώματός του.
Το Ploom* διοργάνωσε μια βραδιά γεμάτη διαδραστικές δράσεις, εντυπωσιακά visuals και δυνατές μουσικές στιγμές, που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε έναν πολυαισθητηριακό προορισμό.
H εταιρεία αξιοποιεί την ενέργεια των ανθρώπων της, τη δυναμική του αθλητισμού και τη δύναμη της τεχνολογίας με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής, της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης.
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.