«Εκτοξεύτηκε» η αξία του σπιτιού όπου μεγάλωσε ο Πάπας Λέων ΙΔ - «Σαν να κερδίζεις το λαχείο», λέει μεσίτης

«Εκτοξεύτηκε» η αξία του σπιτιού όπου μεγάλωσε ο Πάπας Λέων ΙΔ - «Σαν να κερδίζεις το λαχείο», λέει μεσίτης

Το μικρό  σπίτι στο Ντάλτον του Ιλινόις είχε αγοραστεί πέρυσι από έναν επενδυτή ακινήτων για 66.000 δολάρια, ανακαινίστηκε και διατέθηκε προς πώληση για 200.000 δολάρια

«Εκτοξεύτηκε» η αξία του σπιτιού όπου μεγάλωσε ο Πάπας Λέων ΙΔ - «Σαν να κερδίζεις το λαχείο», λέει μεσίτης
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου μεγάλωσε ο Πάπας Λέων ΙΔ στα προάστια του Σικάγο, απέσυρε ξαφνικά την ταπεινή κατοικία από την αγορά με πιθανά σχέδια να ανεβάσει την τιμή, αφού έμαθε ότι ο νέος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας είχε ζήσει εκεί.

«Είναι σαν να κερδίζεις το λαχείο. Ποιες είναι οι πιθανότητες;» είπε στη New York Post ο μεσίτης Στιβ Μπούτζικ για την απόφαση του ιδιοκτήτη να αποσύρει το ακίνητο.

Το μικρό σπίτι στο Ντάλτον του Ιλινόις -όπου, σύμφωνα με τους γείτονες, κατοικούσαν έμποροι ναρκωτικών μετά την πώλησή του από την οικογένεια του Πάπα- είχε αγοραστεί πέρυσι από έναν επενδυτή ακινήτων για 66.000 δολάρια, ανακαινίστηκε και διατέθηκε προς πώληση για 200.000 δολάρια, είπε ο μεσίτης.

Αλλά αφού έμαθε για την πλέον διάσημη προέλευση του σπιτιού αργά την Πέμπτη, ο ιδιοκτήτης το απέσυρε από την αγορά, καθώς σκέφτεται να αυξήσει την τιμή ή ακόμη και να το μετατρέψει σε μουσείο ή άλλο ιστορικό μνημείο.

Την Πέμπτη, αφού ο κόσμος έμαθε ότι ο Ρόμπερτ Πρέβοστ, γεννημένος στο Σικάγο, ορίστηκε ο πρώτος Αμερικανός Πάπας, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλαβε τέσσερις προσφορές για το σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, είπε ο μεσίτης.

Το σπίτι ήταν στην αγορά για περισσότερο από 100 ημέρες. «Ήταν διατεθειμένο προς πώληση για 200.000, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το πουλήσει για 200.000 με όλη την αξία που έχει τώρα», είπε ο μεσίτης. «Είμαι σίγουρος ότι άνθρωποι έχουν την ιδέα να το μετατρέψουν σε αξιοθέατο», συμπλήρωσε.

«Ο ιδιοκτήτης είναι ενθουσιασμένος και λίγο σοκαρισμένος αυτή τη στιγμή. Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες», πρόσθεσε. «Με όλη αυτή την κίνηση και τους ανθρώπους που κάνουν προσφορές, τηλεφωνούν και θέλουν να το δουν», ανέφερε ο μεσίτης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης